EDF

Toyota: Ezt tudja most a hibrid technológia

A Toyota, a francia energiaszolgáltató EDF, valamint Strasbourg városa és Városi Közművállalata 2010. április 27. óta folytatták hároméves, hivatalos plug-in hybrid (PHV) programjukat.

Görögország a szélből is próbál pénzt csinálni

A lassan évek óta tartó görög válságra az ország kormányzata többek között a megújuló energiaforrások hasznosításának felfuttatásával igyekszik némi gyógyírt találni.

Két legyet ütött az EDF egy csapásra

A magyarországi érdekeltségekkel is bíró francia állami villamos művek, az Électricité de France (EDF) új energiákkal foglalkozó szakvállalata Európa egyik legnagyobb napenergiát hasznosító létesítményét adta át a napokban. Mintegy 130 hektáron semmi más, csak napelemek ezrei( több mint 740 ezer) borítják a földet.

Energiatakarékosság a fűtési szezonban

A téli időszakban növekvő fűtési költségek egyre inkább az energiatakarékos megoldásokra irányítják a figyelmet, a területen érdekelt cégek ugyanakkor tanácsokkal is próbálják segíteni a lakosságot abban, hogy ésszerűen bánjanak az energiával a fűtési szezonban.

Az EDF lemenne a víz alá energiáért

A tengervíz mozgási energiáját újszerű módon hasznosító vízalatti lapátos turbinákkal termelne nagy volumenben áramot a vezető francia energiaszolgáltató, az Électricité de France (EDF).