egyetem

A frankfurti diákok a jövőben ilyen fadobozokban lakhatnak

A magas lakásárak tőlünk nyugatabbra is komoly gondokat okoznak, főleg az egyetemisták körében, akik körül rengetegen nem engedhetnek meg maguknak egy lakást. Frankfurtban álltak elő egy forradalmi ötlettel, hogy ezt orvosolják.

Itt a NASA első űr-üvegháza

Egy csapat kutató az Arizonai Egyetemről, és néhány NASA dolgozó létrehoztak egy innovatív, felfújható üvegházat, aminek segítségével más bolygókon is lehetséges a növénytermesztés. A Prototype Lunar/Mars Greenhouse projektnek köszönhetően a messze utazó asztronauták is tudnának egészségesen étkezni, akár olyan helyen is, ahol még élet sincs.

Schnap – egy pillanatnyi pihenés

Biztosan mindenkivel előfordult már, hogy egy iskolai könyvtárban, vagy a munkahelyi asztala mögött töltötte az egész napot és arra gondolt, hogy bárcsak ledőlhetne most egy picit pihenni. Nos, az egyetemista Aqul Raharjo megálmodta a tökéletes megoldást: Schnap, a hordozható függőágy, amit csak rá kell csatolni az asztalra és máris pihenhetünk pár percet egy mozgalmas nap közben.

Egyetemi épület fenntarthatóan

Egy holland cég nemrég fejezte be annak a lenyűgöző henger alakú épületnek az építését, amely számos laboratóriumnak, irodának és tanteremnek ad otthont fenntartható módon.

Izrael első LEED minősítésű épülete

Várhatóan jövő év májusában fejeződik be annak a környezetvédelmi tanulmányokat nyújtó Tel Aviv-i egyetemnek az építése, mely az első LEED Platinum minősítésű épület lesz Izraelben.

Önfenntartó egyetemi campus

Két egymástól távol lévő egyetem, a Szingapúri Nemzeti Egyetem és a Melbourni Egyetem diákjai közösen tervezték a környezetbarát campust, amelyet a természet rendszerei ihlettek.

Energiatakarékos installáció

Texasról általában az olajszivattyúk vagy a nem megfelelő vízellátás és szárazság jut elsőre az emberek eszébe. Egy köztéri művész Joe O’Connell célja éppen ezért az volt, hogy a Texasi Egyetem tanulói másképp vélekedjenek erről.

Elektromos robotzsaruk az amerikai egyetemen

San José, California harmadik legnagyobb városa is feliratkozott a listára, miután vásárolt magának két elektromos rendőrmotort.

Gigantikus „teniszütő” lehet a szélkerekek utódja?

Holland kutatók és építészek összefogásaként született meg az EWICON, a szélkerekek lehetséges utódja. A teniszütőre emlékeztető tereptárgy mozgó mechanikus alkatrészek nélkül, vízcseppek segítségével állít elő elektromos áramot.

Képeken a világ első napelemes multikoptere

Brit egyetemisták alkották meg kedvtelésből a világ első napelemes helikopterét, melyet multifunkcionális eszközként lehetne használni a tudomány világában, vagy akár a hétköznapokban is.