egyetem

A frankfurti diákok a jövőben ilyen fadobozokban lakhatnak

A magas lakásárak tőlünk nyugatabbra is komoly gondokat okoznak, főleg az egyetemisták körében, akik körül rengetegen nem engedhetnek meg maguknak egy lakást. Frankfurtban álltak elő egy forradalmi ötlettel, hogy ezt orvosolják.

A változó széllapátban látja a kibontakozást egy indiai kutató

Bigyó felügyelő, Inspector Gadget adhatta talán az ötletet egy indiai kutatónak, aki a szélerőművek hatékonyságának növelésével foglalkozik.

Befejeződött az energetikai korszerűsítés a Corvinus egyetemen

Befejeződött az energiatakarékossági korszerűsítés a Budapesti Corvinus Egyetemen, az épületenergetikai fejlesztések eredményeként évi 58 millió forinttal csökkenhetnek a működési költségek.

Buktatták a bio termékeket a Stanford kutatói

A bio élelmiszerek egészségügyi előnyei jóformán nem mutathatók ki – állítják a Stanford Egyetem kutatói.

Édességgel az olajszennyezés ellen

Csokoládé, mogyoróvaj és tejszínhab felhasználásával új, ehető diszpergálószert állítottak elő a University of Southern Mississippi kutatói. Felfedezésük állatok ezreinek életét mentheti meg.

Egyetemi épület fenntarthatóan

Egy holland cég nemrég fejezte be annak a lenyűgöző henger alakú épületnek az építését, amely számos laboratóriumnak, irodának és tanteremnek ad otthont fenntartható módon.

Egyetlen molekulából áll a világ legkisebb villamosmotorja

Egyetlen molekulából áll a világ legkisebb villamosmotorja, amelyet az Egyesült Államokbeli Tuts Egyetem vegyészei hoztak létre.

Elektromos autó fejlesztő műhelyt adtak át a Műegyetemen

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen lelkes hallgatók munkájának és cégek anyagi támogatásának eredményeképpen elkészült egy tizenkét négyzetméteres műhely, ahol az egyetemen két éve tevékenykedő csapat építheti meg legújabb elektromos versenyautóját.

Elektromos autót készítettek az egyetemisták

Uganda útjain a port egy új, rikító zöld autó fogja felverni, mely csendes és gyors is. A Kiira EV terveit az Uganadai Makerere Egyetem hallgatói készítették, egy olyan országban, ahol az elektromos autónak előtte se híre se hamva nem volt.

Elektromos robotzsaruk az amerikai egyetemen

San José, California harmadik legnagyobb városa is feliratkozott a listára, miután vásárolt magának két elektromos rendőrmotort.