ékszer

A három legjobb dolog, ami egy könyvvel történhet (de csak az olvasás után)

Kultúránkban a könyv egyfajta szentség, nehezen adjuk arra a fejünket, hogy kidobjunk, összefirkáljunk, vagy bármilyen módon megrongáljunk egy könyvet. De persze nem mindenki van ezzel így, és ők meg is mutatják mindenkinek, hogy igenis a könyv néha érdekesebb úgy, ha nem olvassuk.

Ékszerek kiszuperált áramkörökből

A milánói Paola Mirai leselejtezett számítógép-alkatrészekből, órákból kiszerelt rugókból és fogaskerekekből, valamint egy házilag kotyvasztott gyantából, ún. „orotransparentéből” készíti el saját tervezésű ékszereit. A Cirkùita kollekció darabjai mintha csak a jövő emberének pipereasztaláról kerültek volna elő, és természetesen mind az újrahasznosítást hirdetik.

Ékszerek könyvből

Brit tervező, Jeremy May régi könyvek lapjait újrahasznosítva készít limitált számú kézműves ékszereket. Minden darab egyedi, attól függően, hogy melyik különleges irodalmi alkotás oldalaiból állt össze.

Ijesztő, de szép ékszerek csontból

De nem is akármilyen csontból, hanem gerincből készítette el Natalie Mauro és Nicole Morrall ezt a csinos kis darabot. Tervezőpárosnak tucatnyi gerinccsontja áll rendelkezésükre erre a célra.

Legőrültebb átalakítások

Nem először kerül témánk középpontjába az újrahasznosítás, amely manapság különösen divatos tevékenység. Az ötletek tárháza végtelen, ismét rengeteg kiváló példát találtunk.

Menő, de félelmetes ékszer Barbie-ból

Margaux Lange designer is, sok gyermekhez hasonlóan, hajlamot érez a Barbie babák szétszedésére, de ő nem éri be ennyivel. Fogja a fejeket, lábakat, karokat, törzseket és néhány kiegészítőt, és nagyon egyedi – bár hátborzongató – ékszert készít belőlük.

Újrahasznosított ékszerek LEGO-ból

Kis méretű, sokoldalú, gyerekek és felnőttek számára egyaránt népszerű játék a LEGO, mely számos művészt is megihletett már, jelen esetben egy San Francisco-i ékszerkészítőt.