elefánt

300 elpusztult elefánt ciánszennyezés miatt

Az orvvadászat mellett újabb veszély leselkedik a vadon élő állatokra Zimbabwében, ezúttal ciánszennyezés szedi áldozatait.

A PETA háborút hirdet a cirkuszi kegyetlenkedés ellen

Az Emberek az Állatokkal való Etikus Bánásmódért (PETA) indiai szervezete azért kampányol, hogy az ország tiltsa meg az elefántok cirkuszi tartását.

Béke az iskolapadban – elefánt újonc született!

Az indonéziai Tesso Nilo Nemzeti Park elit elefánt alakulata folyamatosan küzd a Szumátra szigetén fokozottan veszélyeztetett ormányosok megmentéséért. Az elefántokból és vadőrökből álló gárda örömhírről számolt be, ugyanis csapatuk új taggal bővült: megszületett Shanti (magyarul Béke), a kis elefánt borjú, aki szeptembertől bizony az elit alakulat iskolapadjába ül majd!

Bilincsben Symphorien Sangha, a közép-afrikai orvvadászat egyik legfontosabb szereplője

Október elején kerítették kézre a kameruni hatóságok az elefántokra specializálódott csempészt és orvvadászt – a régió illegális vadkereskedelem elleni harcában kulcsfontosságú eredmény kapcsán a WWF arra ösztönzi az országot, hogy minél előbb állítsák bíróság elé Sanghát.

Drónokkal terelik az elefántokat

Már jó pár éve színesítik életünket az apróbb, nagyobb repülő szerkezetek, a drónok. Legtöbben talán csupán szórakozásként gondolunk rá, ahogy elvisszük röptetni a mezőre egy pár órára, vagy néhányan akár lenyűgöző felvételek készítésére használják őket. Azonban már rengetegen bebizonyították, hogy a kis drónoknak milliónyi alternatív felhasználási módjai vannak.

Elefánt és kutya barátsága

Két, minden szempontból különböző állat barátsága mindig nagy érdeklődésre ad okot, nincs ez másképp a kutya és elefánt közötti szoros kapcsolat esetében sem.

Ismerjék meg az embert, aki elefántoknak készít protézist

A sebész és feltaláló Therdchai Jivacate több, mint 20.000 lábprotézissel foglalkozott pályafutása során. Szegény embereknek és kisállatoknak segített eleinte, de most egy sokkal nagyobb kihívást jelentő problémát szeretne szó szerint orvosolni. Olyan protéziseket tervez, amely elég nagy és tartós ahhoz, hogy újra segítsen járni a sérült elefántoknak.

Kamerun beveti hadseregét az orvvadászok ellen

Kamerun mozgósította különleges erőit a szudáni orvvadászok országba való belépésének megakadályozása érdekében.

Kenya az orvvadászat ellen

A elmúlt években alaposan megnövekedett az igény az orrszarv és az elefántcsontok iránt, mely Afrikában és Ázsiában is rendkívül jövedelmező üzletággá vált.

Koshik, a beszélő elefánt

A Bécsi Egyetem kutatói vizsgálják, hogy és miért tanult meg Koshik emberi szavakat – az elefánt fiatalságát a dél-koreai Everland Állatkertben töltötte és öt szót sajátított el.