elektormos

A Brabham közel állt a visszatéréshez, de minden hely elfogyott a Formula E-ben

Az egykor Sir Jack Brabham által alapított csapat közel állt hozzá, hogy visszatérjen a motorsportba, de végül lecsúsztak a Formula E-ről. Mire összeállt volna az alakulat, elfogytak a helyek.

A Donington Parkban lesz a Formula E új központja: egy fedél alatt minden csapat

A Formula E és a Donington Park Racing Circuit ma jelentette be, hogy a két fél megállapodott, ennek megfelelően Angliában lesz a széria központja. A nevezett csapatok tesztelésre is használhatják majd a híres pályát.

A Formula E autói mindenkit meg fognak lepni: futurisztikus hangzás a Star Warsból

Alejandro Agag promóter szerint az elektromos versenyautók kellemes meglepetést fognak okozni a rajongóknak, mivel a hangjuk futurisztikus lesz, egyedi. A Formula E Holdings vezetője az egy kilós mobiltelefonok korával azonosította a technológia jelenlegi fejlettségét.

A Virgin tapasztalt embereket akar a Formula E csapatába: az F1-es múlt előnyt jelent

A Virgin Racing Formula E Team kilencedik jelentkezőként került be az elektromos bajnokság mezőnyébe, és a csapatfőnök elmondta, hogy igazi szakembereket akarnak, lehetőleg Forma-1-es tapasztalattal. Alex Tai megerősítette, hogy komoly szándékaik vannak a cég újabb sportkalandjával.

Az elektromos párharc: Nissan Vs. Renault

A Nissan egyértelműen le szeretné lépni a rivális francia gyártót az elektromos autózás piacán, melyre igen jó esélyt látnak Japánban.

Daniel Abt rögtön címre hajtana a Formula E-ben: bejön neki az elektromos gép

Daniel Abt-nek is jutott hely a Formula E mezőnyében, méghozzá az Audi-val szoros kapcsolatot ápoló családi cég csapatában. A fiatal versenyző már nagyon várja, hogy megízlelje az elektromos versenyautót.

Elektromos X1-es BMW Kínának: ez nem másolat, a németek is közreműködnek

A BMW és a Brilliance együttműködésének gyümölcse a Zinoro E1, ami egy átmaszkírozott X1-es, elektromos hajtással. A végeredmény szebb nem lett, de legalább környezetkímélő.

Ilyen lehet a Formula E utcai pályája Rio de Janeiróban

Lucas di Grassi álmodta meg a vonalvezetését annak a pályának, mely vendégül láthatja az elektromos bajnokságot jövő novemberben. A brazil versenyző elmondta, amennyiben jóváhagyják az elképzelést, akár más sorozatok is használatba vehetik majd a Rio de Janeiróban található helyszínt.

Korábbi F1-esek is a Formula E-re pályáznak: Buemi, Liuzzi, és Sato is versenyezne

Összesen nyolc versenyző „váltott tagságot” a Formula E Drivers’ Clubba, és hamarosan tesztelhetik az elektromos bajnokság versenygépét. A listán található még IndyCar-versenyző és a DTM-et is megjárt Adrien Tambay.

Las Vegasban mutatta meg magát a Formula E versenyautója – videóval

Lucas di Grassi ezúttal a szerencsejáték amerikai fellegvárában hajtotta meg a Spark-Renault SRT_01E-t. Ez volt az autó első bemutatója nagyközönség előtt.