elektromos autó

Tudta, hogy már 100 éve gyártottak elektromos autókat Magyarországon?

Az 1900-as évek elején már készültek hazai gyártású elektromos autók.

Óriási elektromos autó bővülés van a hazai piacon

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) 125 ezer új személygépkocsi forgalomba helyezésére számít az idén; tavaly közel 122 ezer új autó került forgalomba Magyarországon, 4,8 százalékkal kevesebb, mint 2020-ban.

Klímasemleges működést ígér 2035-re a Toyota

Nyugat-Európában 2035-ben már csak zéró károsanyag-kibocsátású (Zero-Emission Vehicle, ZEV) modelleket hoz forgalomba a Toyota, addigra a vállalat globális gyártása is karbonsemleges lesz – közölte a japán autógyártó kedden az MTI-vel.

Hitelt nyújt az EBRD az elektromos autók akkumulátoraihoz részegységet gyártó tatabányai üzem építéséhez

Hosszú lejáratú hitellel támogatja az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) az elektromos autók akkumulátoraihoz rézfóliát gyártó tatabányai üzem építését.

Ha elektromos autót szeretnél, ezt érdemes tudnod a töltéséről

Az elektromos autó praktikus is lehet, de meg is nehezítheti az életedet – minden azon múlik, tudod-e használni, ennek pedig az egyik legfontosabb kulcskérdése az autó töltése.

Öt év alatt négyszeresére nő az elektromos autók száma a magyar utakon 

Öt év alatt megnégyszereződik a tisztán elektromos autók száma a Jövő Mobilitása Szövetség szerint: az adatok alapján az idén az első 10 hónapban mintegy ötven százalékkal, 18 800-ra nőtt az elektromos autók száma Magyarországon, míg az előrejelzés szerint 2022 végén már 30 ezer, három éve múlva 75 ezer, 2026 végén pedig 125 ezer elektromos autó közlekedik majd a magyar utakon.

Látta már az első magyar elektromos autót?

Az 1900-as évek elején már elektromos autók suhantak a hazai utakon. Hitetetlen? De igaz.

Újabb infók láttak napvilágot a Tesla elektromos teherautójáról

Újabb és újabb infókat oszt meg Elon Musk a Cybertruckról, a Tesla elektromos kisteherautójáról. Most már például azt is tudjuk, hogy négymotoros modell gurul majd le a gyártósorról.

Elektromos autó dömping jön a Toyotától

A Toyota 30 akkumulátoros elektromos autót mutat be 2030-ig, ezzel teljessé teszi az Európában már most 60 százalékban öntöltő hibrid elektromos autókat értékesítő vállalat globális akkumulátoros elektromos autó kínálatát – közölte a cég az MTI-vel.

Térképet készítettek a hazai elektromos töltőállomásokról

Megjelent a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legfrissebb negyedéves statisztikai jelentése a hazai e-mobilitásról.