első

A Tesla a legtöbbet érő autógyártó az Egyesült Államokban

A Tesla ugyan eddig nem tudott túl nagy bevételt felmutatni, azonban a cég képe és üzenete mégis sok embert hat meg. Ráadásul most már a gyártó is kezd ráfeküdni a könnyebben elérhető, olcsóbb autókra, mindezt úgy, hogy továbbra is egy rendkívül erős Teslát kapunk a pénzünkért. Talán éppen ezen okok keverékének köszönhető, hogy a Tesla a legértékesebb autógyártó Amerikában.

Az első villanyáramot termelő szélturbinák

A szélenergiát az emberek jóformán az idők kezdete óta hasznosítják, már az ókori perzsák is építettek különböző szélkerekeket, de elsősorban a hajózás során kerültünk különös kapcsolatba a széllel. Természetesen a szélenergia hasznosításának történetében szerves, bár távoli kapcsolat van a perzsa szélkerekek és a mai szélturbinák között, ám a mai szélturbináknak a közvetlen elődjeit a 19. század végén kell keresni.

Újjáépítették a világ első elektromos járművét

Ayrton és Perry elektromos járműve a 0,5 kilowattos függőleges elektromos motorjának és a 7,5 amperórás akkumulátorának köszönhetően 15 kilométer/órás végsebességet biztosított használóinak. Ez a szám a mai viszonylatok tükrében nem valami nagy, de ha figyelembe vesszük, hogy mindez már 1881-ben, a jármű megépítésekor is elérhető volt, akkor szenzációs teljesítmény.