energetika

Előkészítik a román és moldovai energetikai hálózat összekötését

A román és moldovai villamosenergia- és gázhálózat összekapcsolásának előkészítéséről, Moldova európai uniós energetikai integrációja műszaki feltételeinek megteremtéséről határozott a román kormány szerdán.

BME: elindult a TwinEU, a digitális ikrek projekt

Elindult az Európai Unió innovációs keretrendszerének egyik legnagyobb projektje, a TwinEU, amelynek célja, hogy kidolgozza az európai villamosenergia-rendszer digitális másának koncepcióját; a konzorciumban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) kiemelt szerepet játszik – tájékoztatta az egyetem kedden az MTI-t.

Minden házat érint a kormány energiatanúsítvány változtatása

2024 januárjától kezdve Magyarországon minden ingatlan eladása, bérbeadása és új épületek kivitelezésekor energetikai tanúsítvány előírás lesz.

Elkezdődött az SZTE Petőfi sugárúti épületének energetikai korszerűsítése

Elkezdődött a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara Petőfi sugárúti oktatási épületének energetikai korszerűsítése – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága csütörtökön az MTI-t.

Drágábban akarod eladni vagy kiadni a lakásod, házad? Fektess energetikai korszerűsítésbe!

1997-ben Dániában vezették be először Európában az épületek energiahatékonyságának osztályozását, azonban ez közel másfél évtizedig nem hatott az ingatlanpiaci árakra.

EM: szerb és szlovén partnerségben erősíti regionális szerepét a magyar áramtőzsde

Magyar-szerb-szlovén együttműködésben közös regionális villamosenergia tőzsde kezdi meg működését 2024-ben – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön.

Jó hír annak, aki 2024-ben napelemes pénzre pályázna

Kicsit több mint egy hónap múlva indul a Napenergia Plusz Program előregisztrációja.

Magyarország is csatlakozott a nukleáris egyezményhez

Magyarország is aláírta a globális nukleárisenergia termelő kapacitás megháromszorozására vonatkozó egyezményt szombaton az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28) Dubajban.

Országos zöldenergia-roadshow indult Győrben

Országos zöldenergia-roadshow indult Győrben, a rendezvénysorozatot Palkovics László a Széchenyi István Egyetemért (SZE) Alapítvány kuratóriumának elnöke, az Energia21 kezdeményezés vezetője indította el november 29-én, szerdán a győri Mobilis Interaktív Élményközpontban.

Nemzetközi energetikai elismervényt kapott a Duna Pearl

Az újlipótvárosi lakópark arany fokozatú minősítést szerzett a nemzetközi iparági sztenderdnek számító LEED energetikai tanúsítvány rendszerében. Rendkívül ritkának számít, hogy az alapvetően irodaházak építészeti-műszaki megoldásait elismerő rendszerben lakópark is megszerezze az arany minősítést.