energetika

Minden ingatlant érinthet a kormány változtatása

Novemberben változnak az energiatanúsítványok előírásai, rövidül az érvényességi idő, és részletesebb információkat nyújtanak az ingatlanok energiahatékonyságáról, ami befolyásolhatja a lakáspiacot és a lakáshitel keresletét.

Befejeződött a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium energetikai korszerűsítése

Befejeződött a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium energetikai korszerűsítése – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóirodája az MTI-vel.

Nagy Márton: minden területen hatalmas változásokat hozhat a mesterséges intelligencia

Minden területen hatalmas változásokat hozhat a mesterséges intelligencia (AI), amelyet már a távközlésben, iparban, energetikában és a mezőgazdaságban is használnak, alkalmazása évi 1,4 százalékponttal járulhat hozzá a növekedéshez világszinten – mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten.

Két energiastratégiai alapdokumentum vár uniós jóváhagyásra

Magyarország a közelmúltban nyújtotta be a hazai szakpolitikai intézkedéseket és ágazati fejlesztéseket évtizedes távlatban meghatározó javaslatait Brüsszelnek.

Lezárult az EIT InnoEnergy zártkörű tőkeemelése

Az EIT InnoEnergy 140 millió euró értékben zártkörű részvénykibocsátást hajtott végre, hogy a befolyó tőkéből a zöldenergia ipari innovációjának felgyorsításába fektessen – tájékoztatta a szervezet az MTI-t kedden.

Putyin és Erdogan Ukrajnáról, a gabonakereskedelemről és az energetikai együttműködésről tárgyal

Ukrajnáról, a fekete-tengeri gabonaszállítások felújításáról, valamint a kétoldalú energetikai együttműködésről kezdett tárgyalásokat Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn Szocsiban.

EM: az elkészült magyar REPowerEU-tervezet nagyban elmozdíthatja a sikeres energiaátmenetet

Magyarország az augusztus végi határidőre benyújtotta a Helyreállítási és Ellenállóképességi Terv REPowerEU önálló energetikai fejezetére vonatkozó javaslatát. A programelemek az energiaszuverenitás erősítése és a kiegyenlített energiaátmenet érdekében vázolnak fel stratégiai, szabályozási és beruházási terveket – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteken.

Mennyire használhatóak az olcsó energiatárolók?

Egy hordozható energiaállomás tesztje költséghatékony és praktikus megoldást kínál a napelemmel termelt energia tárolására a betáplálási stop alatt.

A kormány új tervezete minden lakástulajdonost érinteni fog

Az Energiaügyi Minisztérium új szabályokat javasol az ingatlanok energiahatékonysági tanúsítványainak átalakítására, enyhítve az építkezők követelményeit és kibővítve az új épületek energiaszintjének technológiai megfelelését.

Minden ingatlantulajdonost érinthet a kormány új tervezete

Az Energiaügyi Minisztérium új szabályokat tervez az ingatlanok energiahatékonysági tanúsítványaira, melyek enyhítik az építkezők követelményeit