energetikai tanúsítvány

Drágábban akarod eladni vagy kiadni a lakásod, házad? Fektess energetikai korszerűsítésbe!

1997-ben Dániában vezették be először Európában az épületek energiahatékonyságának osztályozását, azonban ez közel másfél évtizedig nem hatott az ingatlanpiaci árakra.

Minden ingatlant érinthet a kormány változtatása

Novemberben változnak az energiatanúsítványok előírásai, rövidül az érvényességi idő, és részletesebb információkat nyújtanak az ingatlanok energiahatékonyságáról, ami befolyásolhatja a lakáspiacot és a lakáshitel keresletét.

Minden ingatlantulajdonost érinthet a kormány új tervezete

Az Energiaügyi Minisztérium új szabályokat tervez az ingatlanok energiahatékonysági tanúsítványaira, melyek enyhítik az építkezők követelményeit

Duna House: jelentős kedvezményekkel lehet számolni piaci zöld hitelnél

Jelentős kedvezményekkel lehet számolni ingatlanvásárlásnál az energiatakarékosságot szem előtt tartó, piaci zöld hitelek igénylésénél – hívta fel a figyelmet a Duna House, pénzügyi közvetítője a Credipass összegzése alapján.

EM: megújulnak és korszerűbbek lesznek az épületek energetikai tanúsítványai

Korszerű rendszerben készülnek és a korábbiaknál részletesebb felújítási javaslatokat tartalmaznak a jövőben az épületek energetikai tanúsítványai. A novembertől élesedő szabályozás enyhíti az építkezőkkel szemben támasztott és a jelentős felújításokra vonatkozó, bonyolult és elavult követelményeket – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) szerdán az MTI-vel.

Energetikai tanúsítvány Budapesten: miért nem lehet figyelmen kívül hagyni?

Az energetikai tanúsítvány egy dokumentum, amely bemutatja az ingatlan energiahatékonyságát és fogyasztását. Az ingatlanok tulajdonosai kötelesek elkészíteni ezt a tanúsítványt, és átadni azt az ingatlan adásvételének folyamatában.

Ingyenesen ad energetikai tanácsokat a Magyar Mérnöki Kamara

Energetikai tanácsokat ad a Magyar Mérnöki Kamara magánszemélyeknek és kisvállalkozásoknak; a szervezet térítésmentes szolgáltatására Wagner Ernő elnök hívta fel a figyelmet Kaposváron csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Újabb tényező miatt drágulhatnak az ingatlanok

Rengeteg ingatlan szorul továbbra is felújításra, ugyanis a tavalyi évben csupán 150.000 energetikai tanúsítványt adtak ki – közölte a Duna House.