energiatakarékosság

Nyártól elsötétedik a fény városa

A francia kormányzat nagy villanyoltást tervez Párizsban július 1-től. Delphine Batho környezetvédelmi miniszter olyan rendelkezést jelentett be, miszerint éjfél után már nem lenne szabad kivilágítani az üzleteket, illetve azon épületek fényeit is le kell kapcsolni, amelyek nem lakóházként funkcionálnak.

Elsötétülhet a fény városa

Egy új törvényjavaslat értelmében nem éghetnének a lámpák egész éjjel a párizsi üzletekben. A kezdeményezés célja az energiaspórolás és a takarékosság mint kultúra népszerűsítése.

Norman, az ökomacska

Norman valószínűleg a világ legkörnyezettudatosabb macskája, aki lehet, hogy sokkal jobban törődik a környezettel, mint a legtöbb ember.

Az EU parlamentje rábólintott a 20 százalékos vágásra

A képviselők nagy többségének igenlő szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament az energiahatékonysági irányelvet a 20 százalékos energiatakarékosság eléréséhez 2020-ig az EU-ban.

Játssz orvososat az elektromos eszközökkel!

Okos és látványos fogyasztásmérőt készül piacra dobni két környezetbarát tervező, Wan Xuan Lim és Tang Xueling Jane. A páros álma, hogy a kis négyszög alakú kütyüvel hatékonyan lehessen követni a különböző elektronikai cikkek energiafelhasználását, mindezt olyan egyszerűen, mintha egy sztetoszkópot helyeznénk rájuk.