energiatakarékosság

Nemzetközi energetikai elismervényt kapott a Duna Pearl

Az újlipótvárosi lakópark arany fokozatú minősítést szerzett a nemzetközi iparági sztenderdnek számító LEED energetikai tanúsítvány rendszerében. Rendkívül ritkának számít, hogy az alapvetően irodaházak építészeti-műszaki megoldásait elismerő rendszerben lakópark is megszerezze az arany minősítést.

Kétmillió új munkahelyet teremthet a tiszta energia alkalmazása az épületeinknél

Kétmillió új munkahelyet hozhat létre Európában és az Egyesült Államokban, ha tiszta energiával kapcsolatos technológiákat alkalmazunk az új épületeinknél, illetve a meglévők felújításánál – derül ki a Schneider Electric Fenntarthatósági Kutatóintézete (SRI) és a Boston Egyetem közös tanulmányából.

Az internet a világ negyedik legnagyobb kibocsátója, a tech cégeknek és nekünk is változtatnunk kell

Jelenleg több mint 4 milliárd ember használja aktívan az internetet, és ez csak növekedni fog a hozzáférés szélesedésével és a világnépesség gyarapodásával.

A szlovén kormány meghosszabbította az energiaár-szabályozást a háztartások számára

Szlovéniában az energiaár-szabályozás az év végén lejár, de a háztartások fogyasztásának 90 százalékára meghosszabbították 2024-re is, a vállalkozások és más csoportok számára azonban nem – jelentette be Bojan Kumer környezetvédelmi, klíma- és energiaügyi miniszter a csütörtöki kormányülést követően.

Átadták a Zöld Fűtőművet Kaposváron

Átadták a mintegy 4,6 milliárd forintból épült Zöld Fűtőművet Kaposváron szerdán.

Népi építészeti világkonferencia helyszíne lesz Veszprém augusztus végén

A népi építészet múltjával, jelenével és jövőjével foglalkozó konferencia helyszíne lesz Veszprém augusztus végén.

K&H: felértékeli az energiatakarékosságot az energiatanúsítványra vonatkozó előírások változása

Felértékelődhetnek az energiatakarékossági szempontok a lakóingatlanoknál, miután megváltozik és részben szigorúbb lesz az energiatanúsítványra vonatkozó szabályozás november 1-jétől – hívta fel a figyelmet hétfői közleményében a K&H.

Sokat spórolhatunk egy egyszerű nyílászáró cserével

Akár az energia 15-20 százalékát is megspórolhatjuk a nyílászárók modernizálásával.

Hol takaríthat meg energiát, aki acélcsarnokot épít?

Építkezéssel járó telephely bővítéskor az épület típusról való döntéssel a beruházó nem csak arról dönt, hogy mennyire lesz energiatakarékos a későbbi működés, hanem arról is, hogy addig mennyi energia fogy, míg maga az épület elkészül. Talán meglepő, de egy könnyűszerkezetes acélcsarnok teljes életciklusát tekintve számos helyen energiatakarékosabb más technológiával épülő társainál. Lássuk!

Bővítette hőszigetelőüveg-gyártási kapacitását a CE Glass Zrt.

Uniós támogatással bővítette hőszigetelőüveg-gyártási kapacitását Szeged határában, szatymazi üzemében a CE Glass Zrt., a fejlesztésnek köszönhetően csökkent az egy termékre jutó energiafelhasználás és a selejtarány – tájékoztatta a vállalkozás az MTI-t.