energiatakarékosság

Villanyszámlát csökkenteni okos ablakokkal? Tudósok megoldották!

Napra sötétedő okosablak nyújthat segítséget az épületek energiaellátásában.

A 10 legszebb fenntartható épület a világon

Ha azt gondolod, hogy az ökoépületek szükségszerűen furcsák, de legalább is nem túl mutatósak, nincs igazad: ez a 10 épület például amellett, hogy fenntartható módon működik, még gyönyörű is.

Mire fogjuk használni az okosablakokat?

Az irodaépületek egyik leginkább energiaigényes faktora a hűtés és fűtés, német kutatók napra sötétedő okosablaka most az elsőnél nyújthat fontos segítséget.

Felmérés: a szelektív hulladékgyűjtés és az energiatakarékos égők használata a legelterjedtebb a környezetkímélő háztartásokban

A szelektív hulladékgyűjtés és az energiatakarékos égők használata számít a leginkább elterjedt otthoni környezetkímélő szokásnak – közölte az LG Magyarország a megbízásából készült országos reprezentatív felmérés alapján csütörtökön az MTI-vel.

Jó hír érkezett a családoknak, ha napelemet telepítenének CSOK-kal

A zöld CSOK elindulása valószínűleg nagyban befolyásolja majd az új ingatlanok piacát.

Energiahatékonysági képzés, mellyel milliókat takaríthat meg vállalata

Milliós nagyságrendű megtakarítás érhető el a vállalatok számára energiahatékony működéssel.

Nyártól elsötétedik a fény városa

A francia kormányzat nagy villanyoltást tervez Párizsban július 1-től. Delphine Batho környezetvédelmi miniszter olyan rendelkezést jelentett be, miszerint éjfél után már nem lenne szabad kivilágítani az üzleteket, illetve azon épületek fényeit is le kell kapcsolni, amelyek nem lakóházként funkcionálnak.

Elsötétülhet a fény városa

Egy új törvényjavaslat értelmében nem éghetnének a lámpák egész éjjel a párizsi üzletekben. A kezdeményezés célja az energiaspórolás és a takarékosság mint kultúra népszerűsítése.

Norman, az ökomacska

Norman valószínűleg a világ legkörnyezettudatosabb macskája, aki lehet, hogy sokkal jobban törődik a környezettel, mint a legtöbb ember.

Az EU parlamentje rábólintott a 20 százalékos vágásra

A képviselők nagy többségének igenlő szavazat mellett elfogadta az Európai Parlament az energiahatékonysági irányelvet a 20 százalékos energiatakarékosság eléréséhez 2020-ig az EU-ban.