esővíz

Így is lehet közlekedni!

A tajvani Hsin Chu városában egészen szokatlan nagy sebességű vasutat terveztek, amely a futurisztikus megjelenést fenntartható megoldásokkal ötvözi.

A mini házaké a jövő?

A mini házak azok számára is elérhetőek, akik más otthont nem tudnának megfizetni, vallják a NOMAD ház megálmodói.

Zöld és kék tetős rendszerek New Yorkban

A zöld tetők már kezdenek igen elterjedtté válni, most azonban új kifejezés jelent meg mellettük, a kék tető, melyet New Yorkban máris tesztelnek.

Norvég zöld tetős szálloda

A JDS Építész iroda nemrég jelentette be, hogy elkészült és ezért hamarosan megnyitásra kerül legújabb épületük, a norvég Stavanger-ben található zöld tetős szálloda.

Fenntartható ház esővízgyűjtővel

Texasi család számára tervezték építészek azt a fenntartható, LEED Platinum minősítésű családi házat, mely számos megfizethető eszközt használ, hogy megfeleljen a zöld épületek kritériumainak.

Várják már a (savas?) esőt

Számos nagyvárosban probléma az ivóvíz hiánya. Ilyen Mexikóváros is, ahol megfelelően kezelt esővizet itat a lakossággal és turistákkal egy vállalkozás.

Ház újrahasznosított anyagból – helyieknek a helyiek által

Asheville egy kisváros Észak-Karolinában, az Appalache-hegységben, itt működik a Burton Street Community, amely az Asheville Design Centerrel együttműködve, önkéntes diákok segítségével építette fel a közösség oktatópavilonját, újrahasznosított anyagokat felhasználva. Az építkezés mindössze 10 hétig tartott, a költségek pedig nem érték el a 4000 dollárt.

Cate Blanchett egy esővízgyűtő rendszert népszerűsít

A 42 éves elkötelezett környezetvédő színésznő ezen a héten Sydney-ben járt, ahol a világ legnagyobb esővízgyűjtő rendszerét mutatta be, amely várhatóan 11000 m3 vizet spórol majd meg évente.