esővízgyűjtő

Ökoház és alacsony szén-dioxid lábnyom

Az Egyesült Királyságban található ökoház olyan alacsony szén-dioxid kibocsátású otthon, amely számos kiváló környezetvédelmi megoldást egyesít magában.

Szennyezéstől a tisztulásig: esővízgyűjtő park

Egy olyan, Kína területén található 34.2 hektáros területet alakítottak át, amely az utak és városfejlesztések következtében már igen szennyezettnek bizonyult.

Falábakon álló hotel

Modern és fenntartható szálloda nyílt nemrég Kanadában, ahonnan lenyűgöző kilátás nyílik az ország egyik legszebb tájára is.

Önfenntartó egyetemi campus

Két egymástól távol lévő egyetem, a Szingapúri Nemzeti Egyetem és a Melbourni Egyetem diákjai közösen tervezték a környezetbarát campust, amelyet a természet rendszerei ihlettek.

Homlokzat alumíniumdobozokból

Már 2010 vége óta áll egy lakó-, illetve irodaépület Sanghajban, amelynek homlokzatát ezernyi üdítős doboz borítja. De az okos újrahasznosítást hirdető Can Cube nemcsak ezzel az egy megoldással szolgálja a környezet védelmét.

Esővíz-hasznosító golflabdamosó

Nem tudom, mások hogy vannak vele, de szerintem az ilyen ötletek egyszerűen magukkal ragadóak. Mert amikor a környezettudatosságról vagy fenntarthatóságról van szó, akkor először általában valami nagyszabású, világmegváltó dolog jut az ember eszébe, holott leginkább apró változások vezetnek a nagy cél felé. Például egy golflabdamosó, amely esővizet használ.