étterem

Víz alatti étterem épül Norvégiában

Sok étteremben vannak hatalmas akváriumok, ahol halak úszkálnak békésen. Nem azokra gondolunk, ahol kiválaszthatjuk, hogy melyiket szeretnénk kis idővel később a tányérunkon látni, hanem azokról, ahol ez pusztán látványként szolgál. Norvégia egyik étterme új szintre emeli ezt a látványt.

Robotok egy pizzéria konyhájában

A robotika elképesztő fejlődésen ment keresztül, és manapság már a világ szinte minden területén alkalmazzák a gépeket valamilyen formában. Senkinek sem újdonság például az önvezető autó fogalma. És most úgy néz ki a robotok egy újabb helyen is meg fognak jelenni: a konyhában.

Fele a miénk, fele a rászorulóké

Briliáns társadalmi kezdeményezés látott napvilágot Texasban, amely egyszerre oldja meg az elhízást, az élelmiszer-hulladék kialakulását és az éhezést.

Étlapon az oroszlánhús

Sokkoló trend terjed hónapok óta az Egyesült Államokban; úgy tűnik egyre több étlapon jelenik meg az oroszlánhús, mellyel az éttermek igyekeznek minél több vásárlót becsábítani.

New York az élelmiszer-hulladék csökkentéséért

Legolcsóbbtól a legmagasabb osztályú éttermekig bezárólag közel száz New York-i étterem állapodott meg abban, hogy komposztálással és újrahasznosítással csökkentik a a hulladéklerakókra kerülő étel mennyiségét.

Nightclub betonbunkerből: Albániában minden lehetséges

Albániában hihetetlen mennyiségű betonbunker maradt hátra a diktatúrából, és az emberek önszántukból kezdték el átalakítani lövészhelyeket. Kutatók felfigyeltek az egyre jobban terjedő jelenségre, és végül kézikönyvet írtak a vállalkozó szellemű építészek számára.

Étterem cserealapon

A pénz nem minden, és nincs is rá igazán szükség – a firenzei L’è maiala étteremben a vendégek zöldségekkel, gyümölcsökkel vagy egyéb cserére alkalmas tárgyakkal is fizethetik számlájukat.

Az ételt meg kell enni

A vendéglátóipar megkezdte az unortodox harcot az ételmaradék ellen. A dolgot ugyanis – alig vitathatóan – sokan a gyökerénél próbálják megragadni.

A zöld étterem titkai

A Felelős Gasztrohős nevű blog csapata érdekes küldetésbe fogott. Olyan éttermeket, kávézókat keresnek fel, amelyek környezettudatos módszereket alkalmaznak mindennapi működésük során. A környezettudatos étterem számára alapvető feladat a szelektív hulladékgyűjtés, de van olyan hely is ahol az elektromos energia fogyasztását LED világítással biztosítják.

Szívás a szívószál – szüntessük meg!

Újabb környezetkímélő kezdeményezéssel álltak elő londoni társaink: a Soho-ból indított, stílusosan Straw Wars névre keresztelt program keretein belül minél több vendéglátóegységet próbálnak rávenni arra, hogy fölöslegesen ne osztogassanak szívószálat az italok mellé.