F1

McLaren P1: Brutalitás, „zöldebb” módra

A legendás brit gyártó legújabb szuper-autója, a McLaren P1 is ott lesz a Genfi Autószalonon.

A Forma-1-es mérnök, aki szélturbinát fejlesztett

A Forma-1-es csapatok gárdáiban aerodinamikai szakemberek is vannak, ezért nem véletlen, hogy egyikük szélturbinák tervezésére is adta a fejét.

2014-től indul az új elektromos sorozat, a Formula E

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan is bejelentette, hogy az eredeti tervek szerint 2014-től útjára indul az új elektromos sorozat, a Formula E.

Lotus: A Forma-1-ben igenis számít a fogyasztás!

Eric Boullier is megerősítette, hogy a kevesebbet fogyasztó Forma-1-es gép javítja a köridőket, és közben még a környezetnek is jót tesz. Nem arról van szó, hogy a Lotus F1 Team dobott egy hátast a klímaváltozás miatt: az autó hatékonyságának javítása kulcsfontosságú tényező az újratankolás betiltása óta.

Piero Ferrari: A Forma-1 a hibridek felé tart

Piero Ferrari, az alapító Enzo Ferrari fia elmondta, hogy a motorsportoknak referenciaként kell szolgálniuk az utcai modellek fejlesztéséhez, és a versenypályán kipróbált technológiákat át kell ültetni a hétköznapi járművekbe. Az alelnök meglátása az, hogy a Forma-1 számára a hibridek jelentik a megoldást.

Vettel és a nyulak esete

Sebastian Vettel a svájci birtokán szeretett volna bővítést végezni, de a környezetvédők közbeszóltak.

Volvo: jön a KERS, megy a hathengeres motor

A Volvo a világ egyik első autógyártója, amely ősszel már közúton teszteli a lendkerék-meghajtásban rejlő energia-visszanyerő rendszert, a Forma-1-ből már ismert KERS-et. A márka új technológiai jövője pedig kizárólag négyhengeres benzines- és dízelmotorokra alapul.

Klímabarát Gravity Sport

A többek között Jerome D’Ambrosio és Romain Grosjean karrierjét is egyengető menedzsment lesz az első a világon, mely környezetkímélő versenyzői programmal áll elő.

A Volkswagen NILS gyorsaságot és luxust kínál zöld csomagolásban

Már láttunk jó pár környezetbarát luxusautót, de itt az új Volkswagen NILS, amely még a sportkocsik teljesítményével is büszkélkedhet. Az apró, de erős autót a Volkswagen a német Közlekedési, Építési és Városfejlesztési Minisztériummal közösen fejlesztette ki.

Felvillanyozó Silverstone

A legújabb fejlesztési program keretein belül két töltőállomással gazdagodott az angol pálya, így az elektromos autókkal érkező vendégek térítésmentesen tölthetik fel járműveiket.