fa

“Zöld folyosót” alakítanak ki a debreceni déli ipari övezetben

“Zöld folyosót” alakítanak ki a BMW debreceni autógyárának is helyet adó déli ipari övezetben, a fák és cserjék telepítése megkezdődött – jelezte a város polgármestere kedden a helyszínen sajtótájékoztatón.

Újabb 543 település lesz zöldebb

Egyetlen nap alatt 543 településen tízezer sorfa talált gazdára az idén negyedik alkalommal meghirdetett Településfásítási Programban.

Idén több mint 2,5 millió facsemetét ültetett a Pilisi Parkerdő

Idén több mint 2,5 millió facsemetét ültetett erdőfelújítások és erdőtelepítések, valamint megbízásos munkák során a Pilisi Parkerdő.

Agrárkamara: kevés szelídgesztenye termett az idén

Nem kedvezett az idei időjárás a szelídgesztenyének, Magyarországon és Európa főbb termővidékein is alacsonyak a hozamok – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) körképéből.

„Több fát az iskolába!” – Országos faültetési programot indít a 10 millió Fa Alapítvány

A 10 millió Fa Alapítvány elindította a „Több fát az iskolába!” petícióját, melynek célja az ország iskoláiban faültetési programok megszervezése.

A Településfásítási program harmadik ütemében 443 település igényelt sikeresen sorfákat

A Településfásítási program harmadik ütemében 19 vármegyében 443 település igényelt sikeresen sorfákat, településenként 10 és 30 darab közötti mennyiséget – közölte Kovács Zita, az Agrárminisztérium (AM) földügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Galgagután.

Novemberben telepítik az első MOME-erdőt Garaboncon

Novemberben telepítik az első MOME-erdőt Garaboncon: 20 ezer facsemetét ültetnek el a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem karbonsemlegességet célzó programjának keretében. Az akcióhoz kapcsolódva Anne Therese Gennari, a “klímaoptimizmus” képviselője november 15-én előadást tart Budapesten.

AM: új területeken nyílik lehetőség az erdőgazdálkodás támogatására

A magán erdőgazdálkodás kulcsszerepet játszik az erdők kezelésében, az ország faanyaggal történő ellátásának stratégiai munkájában, a vidék népességmegtartó erejének növelésében – mondta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók pénteki rendezvényén, Veszprémben az Agrárminisztérium (AM) tájékoztatása szerint.

Évente akár 4 milliárd forintot is eltúráznánk a pilisi erdőkben

A Pilisi bioszféra-rezervátumban egy félnapos túrázás 2 900 forintot, egy egész napos kirándulás 5 000 forintot ér meg a természetjáróknak – állapítja meg a Budapesti Corvinus Egyetem 2020-as adatokat feldolgozó kutatása.

Nagy István: több mint ötvenezer hektár új erdő telepítésére pályáztak a magyar gazdák

Az Országfásítási Program sikerét jelzi, hogy meghirdetése óta már több mint 50 ezer hektár új erdő telepítésére pályáztak a magyar gazdák, a Településfásítási Programban pedig már 36 ezer sorfát ültettek el 1350 településen – hangoztatta Nagy István agrárminiszter csütörtökön a Vas vármegyei Pankaszon.