faház

„A természet nagyszerű tervező”

A Dartmoor Treehouse egy tölgyfa lombjában épült faház, amely leginkább egy madárfészekre hasonlít.

Bunker újrahasznosított anyagokból

Biztosan sokan vagyunk, akik gyerekkorukban építettek bunkert, vagy valami olyat, amit annak neveztek. Legtöbben kinőjük ezt a szokást, de vannak olyanok is, akik felnőttként sem tudnak felhagyni a bunkerépítéssel, ahogy a 24 éves, új-zélandi Jono Williams sem, aki eddig tíz bunki építésén van már túl (felnőtt fejjel), a legújabb házikóhoz pedig még egy távirányítóval működtethető híd is tartozik.

Cocoon, a gömb alakú “faház”

Elsőre egy óriási madárfészekre emlékeztet az a szerkezet, ami olcsó és fenntartható szálláshelyet tud biztosítani bárkinek.

Csodálatos faház épült Thaiföldön

Sokak álma volt gyerekkorukban, hogy lehessen egy kis kuckójuk a fa lombjai között. Az ilyen faházak szinte kötelező kellékei az amerikai kertvárosokban játszódó filmeknek. Egy család Thaiföldön épített egy csodálatos faházat, ami egyben az otthonuk is.

Egy faház, ahol mindenki lakna

Noha ezek csak aprócska faházak, de gyakran olyan elképesztő dolgokat tartalmaznak, amiket el sem tudunk képzelni. Nincs ez másképp, ezzel a nem rég befejezett multi-platform faházzal sem, amelynek része egy függőhíd, egy deszkás pálya és egy pezsgőfürdő is.

Elképesztő faház szálloda Németországban

Vannak, akik utazásuk alkalmával szeretnek adni magukra, és egy kicsit megtapasztalni a luxus élményt valamelyik ötcsillagos szállodában. Vannak, akik inkább a hagyományosabb megoldásokat szeretik, és kutatják a hangulatos, olcsó szállásokat, hosteleket, mondván “aludni bárhol lehet”. És vannak azok, akik a természet szépségeiben akarnak gyönyörködni, ők rendszerint vállukra csapják a hátizsákjukat, hálózsákjukat és sátrukat, majd útra kelnek az ismeretlen felé. Azonban néha még ők is szeretnének egy kényelmes helyen megszállni, számukra tökéletes választás a Robin’s Nest Threehouse Hotel.

Faház a Gyűrűk Urából

Antony Gibbon átlagosnak nem nevezhető faház tervei elsőre úgy tűnhetnek, mintha magából a Gyűrűk Urából származnának.

Faház: otthon és közösségi tér

Ki ne álmodna egy olyan csodás faházról, amely egyszerre nyújt kényelmes otthont és izgalmas társasági találkozóhelyet a barátokkal.

Faházak az állatoknak

Hollandiában különleges projektet indítottak egy erdőben az állatok védelmére és megfigyelésére, faházat és egyéb épületet építettek számukra.

Ikozaéder faház

Joseph Mikrut Costa Rica-i grafikus és jógacenter tulajdonos nemrég fejezte be házának építését, mely valószínűleg az első ikozaéder alakú faház a világon. Az épület négy fához van rögzítve, elég magasan ahhoz, hogy páratlan kilátás nyíljon a közeli hegyekre.