fejlődés

Karácsony Gergely: a megszorítások és az elszabaduló energiaárak ellenére a főváros javította a közszolgálatások színvonalát

A brutális kormányzati megszorítások és az elszabaduló energiaárak ellenére a főváros fenntartotta, sőt javította a városi közszolgáltatások színvonalát – írta Karácsony Gergely főpolgármester csütörtökön Facebook-oldalán.

Megújul és zöldebb lesz Bécs egyik legismertebb tere, a Michaelerplatz

A tervek szerint 2024 végére megújul és zöldebb lesz az osztrák főváros egyik legismertebb tere, a Michaelerplatz, ahol a turisták is gyakran megfordulnak.

Emmanuel Macron: közfinanszírozási sokkra van szükség a szegénység és a klímaválság elleni küzdelemhez

Közfinanszírozási sokkra van szükség a szegénység és a klímaválság leküzdéséhez Emmanuel Macron francia elnök szerint. Macron ezt annak a kétnapos nemzetközi csúcstalálkozónak a megnyitóján mondta, amelyet egy új globális pénzügyi paktum megalapozása céljából rendeznek Párizsban mintegy ötven állam- illetve kormányfő, valamint környezetvédő civil szervezetek és klímavédelmi aktivisták részvételével.

Nyíradonyban átadták az Erdei Harmónia látogatóközpontot

A hajdú-bihari Nyíradonyban csütörtökön átadták az Erdei Harmónia látogatóközpontot, a beruházást a Gúth-Keled Idegenforgalmi és Természetvédelmi Közhasznú Egyesület több mint 800 millió forint, pályázaton elnyert európai uniós és hazai állami forrásból valósította meg.