festék

Itt a napelemes festék

Napról napra jelennek meg az egyre innovatívabb megoldások, hogy miként lehetne a természet által nyújtott eszméletlen mennyiségű, megújuló, tiszta energiát hasznosítanunk. Most éppen valaki olyan ötlettel állt elő, hogy a festékben használ olyan technológiát, amivel energia állítható elő.

Világító kerékpár

Új megoldást fejlesztettek ki az éjszaka bringázók védelmére, egy olyan kerékpárt, melynek váza a napenergiának köszönhetően sötétben is világít.

Csomagolóanyagból műremek

Ki gondolná, hogy az értékes vagy törékeny áruk szállításakor használt műanyag csomagolóanyagokat kidobás helyett alkotás céljára is fel lehet használni? Egy kreatív művész meglátta benne a fantáziát és különleges alkotásokat készített belőlük.

Tojásfestés természetesen

Tegyük a húsvéti ünnepet is a lehető legzöldebbé, ne terheljük a környezetünket feleslegesen. Használjunk a tojásfestéshez is természetes anyagokat, amelyek rendkívül látványos darabokat eredményeznek.

Az okos festék érzékeli, ha a felület megsérül

Az erőművek hulladékából és szén nanocsövekből előállított festék automatikusan kimutatja a strukturális hibákat, és jelzi, mielőtt még kár keletkezne. Segítségével olcsóbban és egyszerűbben lehetne ellenőrizni az olyan létesítményeket, mint a hidak, bányák, vagy akár a szélturbinák.

Forradalmi felfedezés

Titán-dioxidot és félvezető kadmium nanokristályokat tartalmaz az a festék, amely képes elektromossággá alakítani a napfényt – idézte amerikai kutatók eredményét a Scientific American című ismeretterjesztő portál.

„Edd meg az utat!”

Ne lepődjünk meg, ha a metrón utazva egyik utastársunk mohón falni kezdi a kezében lévő magazin oldalait. Csupán arról van szó, hogy az utazó egy ehető reklámfelülettel szeretné csillapítani az étvágyát.

Buick és Cadillac – újrahasznosított autók mint festővászon

Hogyan lehet újrahasznosítani egy 1963-as évjáratú International fagyiskocsit? Többek között erre is választ kapunk a Los Angelesben megrendezett „Art in the Streets” című kiállításon.

HAJFESTÉK TESZT: a hennában is van allergizáló szintetikus összetevő

A gyártók nagy igyekezettel és sikerrel próbálják a fogyasztók figyelmét elterelni arról a tényről, hogy a tartós hajfestékek legfőbb összetevői kivétel nélkül olyan vegyi anyagok.