FIA

2014-től indul az új elektromos sorozat, a Formula E

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan is bejelentette, hogy az eredeti tervek szerint 2014-től útjára indul az új elektromos sorozat, a Formula E.

A Fia és a Michelin: Partnerség ma, a holnap mobilitásáért

2011-től kezdve, továbbá a következő két évben a Fédération Internationale de l’Automobile (FIA) és a MICHELIN egy olyan partnerségi megállapodás megvalósításán fog dolgozni, mely új programok kidolgozása révén biztonságosabb és fenntarthatóbb mobilitás előmozdítását tűzte ki célul, mely ugyanakkor a környezetre is tekintettel van.

A nagy pillanat: A Formula E autójának első tesztje

Az FIA Formula E sorozat kiadta az első hivatalos tesztvideóját az autójáról, mely a Spark-Renault SRT_01E nevet kapta.

FIA: 2013-tól elektromos széria a városokban

Az FIA két éven belül elektromos versenyszéria indítását tervezi. Az előzetes tervek alapján a bajnokságot kizárólag utcai pályákon bonyolítanák, és látványos programok kísérnék minden helyszínen.

Formula E: Di Grassi azonnal felhagy a teszteléssel, mert versenyezni akar

Lucas di Grassi úgy döntött, hogy nem tesztel tovább a Formula E sorozatnak, köszönhetően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) döntésének.

Iskolabuszból otthont

Patrick Schmidt felfedezte a szabadságot egy régi iskolabuszban. Az édesapja segítségével megvásárolt egy régi buszt és átalakították egy álomotthonná. Hálószoba, nappali, dolgozó, konyha és fürdőszoba is megtalálható benne. A busszal már több mint 30 államon keresztül átutaztak, amely több mint 10.000 mérföld út.

Kínai csapat lett a Formula E második nevezője!

A China Racing és a Formula E képviselői ma hivatalos keretek között jelentették be, hogy a Drayson Racing után a távol-keleti alakulattal bővül a bajnokság palettája. A kínaiak először vásárolni fogják az egyenautókat, de a későbbiekben saját géppel kívánnak indulni az elektromos szériában.

London a második európai város a Formula E naptárában

Ma hivatalosan is megerősítették, hogy Róma után a brit főváros a második szerencsés város Európában, mely vendégül láthatja az FIA elektromos világbajnokságát. A versenynaptár már 8 helyszínt tartalmaz, és még két hely kiadó.

Megjelent a Formula E sorozat hivatalos trailere

Elkészült és megjelent a Formula E sorozat hivatalos trailere, ami a legújabb promóciót szolgálja a kategóriában.

Rio de Janeiro visszakapta a helyét a Formula E első naptárában: marad a tíz forduló

A Nemzetközi Automobil Szövetség ma megerősítette a Formula E első menetrendjét, mely 2014-ben kezdődik és 2015 nyarán ér véget. Rio de Janeiro visszakapta a helyét, és mint kiderült, csak egynaposak lesznek a versenyhétvégék.