FIA Formula E

A Brabham közel állt a visszatéréshez, de minden hely elfogyott a Formula E-ben

Az egykor Sir Jack Brabham által alapított csapat közel állt hozzá, hogy visszatérjen a motorsportba, de végül lecsúsztak a Formula E-ről. Mire összeállt volna az alakulat, elfogytak a helyek.

A Donington Parkban lesz a Formula E új központja: egy fedél alatt minden csapat

A Formula E és a Donington Park Racing Circuit ma jelentette be, hogy a két fél megállapodott, ennek megfelelően Angliában lesz a széria központja. A nevezett csapatok tesztelésre is használhatják majd a híres pályát.

A Drayson Racing mindent visz a Formula E-ben: elkészült a hivatalos festés

A Drayson Racing elsőként nevezett a Formula E-be, de a versenyautó festését még nem leplezték le. Ma erre is sor került, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy az eddigi legjobb megjelenéssel van dolgunk.

A Formula E autói mindenkit meg fognak lepni: futurisztikus hangzás a Star Warsból

Alejandro Agag promóter szerint az elektromos versenyautók kellemes meglepetést fognak okozni a rajongóknak, mivel a hangjuk futurisztikus lesz, egyedi. A Formula E Holdings vezetője az egy kilós mobiltelefonok korával azonosította a technológia jelenlegi fejlettségét.

A Formula E-ben tér vissza a korábbi F1-es csapat: a Super Aguri is beszáll a versengésbe

A japán Super Aguri Formula E lett az elektromos bajnokság hatodik csapata, ami azt is jelenti, hogy az e.dams-ban érintett Alain Prost után újabb Forma-1-es szál bukkant fel a mezőnyben. A Super Aguri megtartotta a királykategóriából ismert festést.

A jövő MICHELIN abroncsai már ma jelen vannak a Formula E sorozatban

A Nemzetközi Automobil Szövetség (Fédération Internationale de l’Automobile, FIA) által kiírt versenypályázaton 2013 márciusában a Michelin került ki győztesként, és vált az első két évre a FIA Formula E Championship versenysorozat hivatalos gumiabroncs-beszállítójává. A francia abroncsgyár három szakmai területen nyújtott meggyőző képességeket: műszaki hozzáértése, marketing megközelítése és a mobilitás ösztönzésében és fejlesztésében vállalt úttörő szerepe terén.

A kétszeres IndyCar-bajnok Gil de Ferran lesz a Formula E nagykövete

A brazil Gil de Ferrant választotta meg nagykövetnek a Formula E, mely elsősorban Észak-Amerikában szán fontos szerepet a népszerű sportolónak. A 45 éves Ferran megtisztelőnek tartja, hogy őt kérték fel erre a szerepre.

A Mercedes nem tervezi a szerepvállalást a Formula E-ben

A Daimler AG figyelemmel követi az elektromos világbajnokság alakulását, de nem kíván részt venni benne, mivel nincs kapacitása a szériára. Toto Wolff sportigazgató abban egyetért, hogy a közúti közlekedésben egyre nagyobb teret fog nyerni az alternatív hajtás.

A nagy pillanat: A Formula E autójának első tesztje

Az FIA Formula E sorozat kiadta az első hivatalos tesztvideóját az autójáról, mely a Spark-Renault SRT_01E nevet kapta.

A Virgin tapasztalt embereket akar a Formula E csapatába: az F1-es múlt előnyt jelent

A Virgin Racing Formula E Team kilencedik jelentkezőként került be az elektromos bajnokság mezőnyébe, és a csapatfőnök elmondta, hogy igazi szakembereket akarnak, lehetőleg Forma-1-es tapasztalattal. Alex Tai megerősítette, hogy komoly szándékaik vannak a cég újabb sportkalandjával.