Forma1

Volt F1-es versenyzők is érdeklődnek a Formula E iránt, ismerte el a Super Aguri

A Super Aguri Formula E Team csapatfőnöke elmondta, az elektromos világbajnokság színvonalas sorozat, és korábbi Forma-1-es versenyzők is érdeklődnek iránta. Mark Preston reméli, a bajnokság meglepetést okoz majd az iparágnak.

Gyorsul a Renault Twizy F1: állva hagyja a Megane RS-t

A Renault szakemberei összemérték az elektromos Twizy és a benzines Megane RS tudását, melyből a látványos kisgép került ki győztesen. A Twizy hangja legalább olyan érdekes, mint a teljesítménye.

Világbajnok technika a Formula E-ben: a McLaren P1-gyel közösködik a versenygép

A McLaren P1 elektromos motorját kapja meg a kedden bemutatott Spark-Renault SRT_01E, a Formula E Világbajnokság versenyautója. A projektben két Forma-1-es csapat is részt vesz, és mindkettő büszke a szerepvállalásra.

Ferrari vagy Red Bull a Formula E-ben?

Alejandro Agag „csendes forradalomként” jellemzi a Formula E-t, mely teljesen új színt visz a motorsportba. A Formula E Holdings ügyvezetője úgy véli, egy nap Forma-1-es csapatok is részt fognak venni a bajnokságukban.

A Williams is beszáll a Formula E-be

A komoly múlttal rendelkező Forma-1-es csapat sem maradhat ki az egyre jobban formálódó elektromos bajnokságból, és a múlt héten megállapodást írtak alá aFormula E-vel, melynek keretében ők fogják biztosítani az akkumulátorokat a 2014-ben rajtoló szériának.

Ferrari: Jövőre már a hatékonyság lesz az ütőkártya az F1-ben

Luca Marmorini szerint már napjainkban is nagyon fontos a hatékonyság a versenypályákon, de 2014-től ez hatványozottan igaz lesz. A jövőre debütáló 1.6 literes V6-os turbók esetében végképp a hatékonyság lesz az ütőkártya.

Vettel megnézte magának az F1-es Twizyt

Sebastian Vettel, a Forma-1 legfiatalabb háromszoros világbajnoka, tegnap kipróbálta a Renault Twizy átiratát, melyben energia-visszanyerő rendszer is van.

A Mercedes nem tervezi a szerepvállalást a Formula E-ben

A Daimler AG figyelemmel követi az elektromos világbajnokság alakulását, de nem kíván részt venni benne, mivel nincs kapacitása a szériára. Toto Wolff sportigazgató abban egyetért, hogy a közúti közlekedésben egyre nagyobb teret fog nyerni az alternatív hajtás.

Ne nevess ki! Renault Twizy F1-es ruhában

A Renault SportF1 gondolt egyet, és Forma-1-es köntösbe öltöztette az elektromos minijét, melyet többek között Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel is vezetett már. Brutális szárnyak és tapadás a koncepción.

Erős mezőny várható a Formula E-ben

Lucas di Grassi szerint nem lesz könnyű bajnokságot nyerni az FIA elektromos bajnokságában. A mezőny várhatóan több olyan versenyzőt is tartalmazni fog, akik a Forma-1-ben mentek korábban.