A fű a jövő bioüzemanyaga?

A fű lehet a jövő megoldása a növekvő üzemanyag iránti igényünkre? A kutatók ennek a megoldásán dolgoznak, melybe számos egyetem is bekapcsolódott.

Földbe süllyesztett ház

Egyre több helyen láthatóak azok a különleges házak, melyek egy része a földbe van beleépítve, ezáltal biztonságosak, ellenállóak és még fenntarthatóak is.

Hallottál már róla: fűfényképészet?

Nem, nem arról a műfajról van szó, amikor a gyep a fénykép tárgya, hanem egy olyan elképesztő eljárásról, melynek során a vásznat fűvel vetik be, és a fény szabályozásával különböző mintákat növesztenek ki belőle. És a folyamat végén elkészül a szemet gyönyörködtető fűfénykép.

Ma befüvesítik az Astoriát!

Aki szeretné látni, milyen lenne az Astoria zöldebben, az ma egész nap megnézheti, köszönhetően egy izgalmas programnak.

Piknik az ebédlőben

A new yorki, illetve amszterdami székhelyű Haiko Cornelissen Architecten alkotta meg a fűvel borított asztalt, a picNYC-t, hogy elhozzák a szabadban való étkezés élményét akár a zárt lakásba is. Az asztalon nemcsak füvet, hanem akár zöldségeket vagy fűszernövényeket is termeszteni lehet.

Zöld szőnyeg a francia kisváros utcáin

A franciaországi Jaujac utcáin egy fűszőnyeg vonul végig 2011 szeptembere óta. A Tapis Rouge címet viselő installációt a marseille-i művész, Gaëlle Villedary készítette, és a nevével ellentétben nem vörös, hanem szép, élő, haragos zöld.