függőleges kert

Egy értelmezhető paradoxon: földalatti felhőkarcoló

Mexikóváros a világ egyik legnagyobb lakossággal rendelkező városa. Gazdag történelmében keveredik az azték és a spanyol kultúra, melynek eredményeképpen egy teljesen egyedi életmód jött létre a közép-amerikai városban. Erre pedig építeni kell, méghozzá zöld módon, ahogy a BNKR Architectura építészei is gondolják: egy elképesztő, 55 emeltes, fenntartható, fordított felhőkarcolót terveznek létrehozni a fővárosban.

Függőleges kert mágneses cserepekkel

Az Urbio megoldást nyújthat a városi lakásokban, irodákban, ahol nincs elég hely egy egész kertnek, mégis az ott lakók szeretnék növényekkel körbevenni magukat. Az Urbio mágneses rendszerrel bármelyik falat vagy függőleges felületet könnyedén növényeink élőhelyévé alakíthatjuk át.

Függőleges kert otthonra

Ki ne vágyna saját kertre vagy a növények áldásos hatásaira? Városban élőknek azonban sokáig le kellett mondaniuk ezekről, míg el nem készítették designerek a szobában felhasználható függőleges kerteket.

Önfenntartó üvegház a Dunán!

A nagyobb városokban már nagyon nehéz termelni több ok miatt is. Az első indok, hogy az árak az eget verik, a második pedig az, hogy nincs elég hely. Ilyenkor a kreativitás nagy fegyver tud lenni. Így hozta létre a Salt and Water Design Studio az Eco Barge-t, amely egy multifunkcionális, úszó üvegház. Tiszta energiát generál és bioélelmiszereket termeszt a Dunán. Amellett, hogy energiát és élelmiszert termel, még oktatásokat és közösségépítő tevékenységeket is lehet végezni rajta.

Szingapúri szuperfák

A Bay South kertben, egy nemrég átadott szingapúri parkban a valódi növények mellett 18 többfunkciójú “mesterséges fa” kapott helyett, amelyek egyszerre szolgálnak függőleges kertként, a közeli télikertek szellőztetőrendszerének részeként, 11 közülük napenergiát termel és világít, míg néhányba esővízgyűjtő-rendszert szereltek, másokra sétányok vezetnek, a magasból az egész város belátható.