gáz

Németh Szilárd: több mint 100 ezer család kapott alacsonyabb értékű gázszámlákat a naparányos kedvezményelosztás jóvoltából

A kormány a rendkívüli kihívások ellenére, a háborús időkben is fenntartja a rezsicsökkentést. Továbbra is a magyar családok jutnak a legolcsóbban földgázhoz és áramhoz az Európai Unióban. A kiszámíthatóbb, tervezhetőbb rezsiköltségek érdekében az MVM az Energiaügyi Minisztériummal együttműködésben áprilistól bevezette a naparányos számlázási rendszert. A kedvezményes mennyiségek kiegyensúlyozottabb elosztásának köszönhetően az elmúlt három hónapban több mint 104 ezer lakossági fogyasztó mentesült összesen több mint 10 milliárd forint megfizetése alól – jelentette be Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos kedden az Energiaügyi Minisztérium (EM) közleményében.

Németh Szilárd: továbbra is Magyarországon a legolcsóbb a gáz és az áram

Továbbra is Magyarországon a legolcsóbb a gáz és az áram – írta Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos pénteken közösségi oldalán az osztrák szabályozó hatóság, az Energie-Control Austria és a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatal által közösen megbízott cég, a finn VaasaETT júniusi kimutatása alapján.

A Tetra Pak 2019 óta 20%-kal csökkentette az üvegházhatású gázok kibocsátását a teljes értékláncban

Egy cselekvésorientált megközelítést az élelmezési rendszerek 1 átalakítása felé, amely négy fő irányt nevez meg célokkal, amint azt a COP28 globális éghajlat-politikai csúcstalálkozón meghatározták.

Az MVM részesedést vásárol a világ egyik legnagyobb földgázmezőjében

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x) Shah Deniz a világ egyik legnagyobb mélytengeri földgázmezője, amelyet a BP üzemeltet, részesedés pedig azt jelenti, hogy Magyarország nagy mennyiségű földgázhoz jut – mondta. A miniszter Magyarország szempontjából óriási jelentőségűnek nevezte az aláírt megállapodást, amelyben rögzítették, hogy 2050-ig melyik fél mekkora mennyiséget termelhet ki a Kaszpi-tenger alól. […]

Lantos Csaba: az MVM-csoport vásárol részesedést a világ egyik legnagyobb földgázmezőjében

Az MVM-csoport kötött megállapodást szerdán az azerbajdzsáni állami tulajdonú Southern Gas Corridor CJSC-vel (SGC) az Azerbajdzsán területén lévő Shah Deniz tengeri földgáz- és kondenzátum mező termelés-megosztási megállapodás 5 százalékos részesedésének megszerzéséről – mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter a megállapodást követően az MTI-nek telefonon.

Kivonulhat Romániából az E.ON energiaszolgáltató

Megfontolja a kivonulást Romániából az E.ON energiaszolgáltató – jelentette ki Leonhard Birnbaum, a vállalat vezérigazgatója az Athénban zajló Eurelectric Power Summit 2024 konferencián.

EM: a fűtési szezon után a júliusra elvárt szint felett a gáztárolói töltöttség

A fűtési szezon után a júliusra elvárt szint felett a gáztárolói töltöttség – közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) az MTI-vel szerdán.

Energiaügyi Minisztérium: az ötödik kutat fúrják a békési gázmezőn

A hétvégén láttak hozzá az ötödik kút fúrásához a Nyékpuszta lelőhelyen – jelentette be szerdán közölt legfrissebb Facebook-bejegyzésében az Energiaügyi Minisztérium (EM).

Energiaügyi Minisztérium: korlátozó intézkedések nélkül is csökkent a gázfogyasztás a fűtési szezonban

Sem állami, sem önkormányzati szinten nem volt szükség a gázfogyasztást korlátozó intézkedésekre az elmúlt télen – közölte az Energiaügyi Minisztérium kommunikációs főosztálya vasárnap az MTI-vel annak apropóján, hogy április közepén véget ért a hivatalos fűtési szezon. A tájékoztatás szerint a nagyarányú megtakarítást hozó előző fűtési szezonhoz képest több mint negyedmilliárd köbméterrel, 4,3 százalékkal volt alacsonyabb a gázfelhasználás.

Az EP jóváhagyta a fenntarthatóbb és rugalmasabb gázpiacot célzó reformokat

A képviselők a kiszolgáltatott fogyasztók védelmét és az átláthatóság biztosítását célzó intézkedéseket hoztak.