Ghána

Egy új multi-tasking erőforrás Ghánában

Manapság egyre több országban kapnak nagyobb szerepet a fenntartható, megújuló energiaforrások. Sokkal környezetkímélőbbek és költséghatékonyabbak. Ghánában egy új rendszert tesztelnek, amelynek Watly a neve. A multi-tasking eszköz egy olyan eszköz, amely képes megmutatni az emberek számára, hogy a napenergia mennyire hasznos.

Ghána: óriási beruházások a napenergia szektorba

A fenntarthatóság többé nem a nyugati országok privilégiuma, szerencsére egyre több feltörekvő, fejlődő ország ruház be nagyobb méretű megújuló energiaforrású projektbe.

Energiatakarékos lámpákkal az oktatásért

Míg a fejlett európai világunkban már elképzelhetetlen, milyen az, amikor napnyugta után valóban mindenre sötétség borul, addig Afrikában sok gyermek életét korlátozza ez a tanulásban.

Afrika: Minden idők legnagyobb napenergia farmja

Az építési munkálatok a következő év első felében kezdődhetnek meg, mellyel Afrika egy igen komoly lépést tehet meg a megújuló energiapiacon.

A Világbank segíti Ghánát

A Világbank 50 millió dolláros támogatást juttat Ghánának – a cél az üvegházhatású gázok kibocsátásának visszafogása. A Forest Investment Programme-on keresztül az ország ahhoz kap segítséget, hogy egyszerre csökkentse a kibocsátást és javítsa az erdőkkel kapcsolatos politikáját.

Afrika legnagyobb naperőműve

A megújuló energiaforrásokra specializálódott Blue Energy brit cég felfedte a 400 millió dolláros Nzema projekt részleteit.

Rézégetés hasznosan

Amikor az európai országok már „elhasználják” vagy csak egyszerűen lecserelélik, majd kidobják számítógépeiket, mobiltelefonjaikat vagy más technológiai eszközeiket, ezek egy nagy darabként Afrika nyugati partjainál kötnek ki, ahol a helyiek gyakran elégetik a hulladékok belső kábeleit, hogy kinyerhessék belőle a rezet. Majd nyereségért eladják őket.