hang

A Soundlazer “néma” hangfala

Egy iroda, ahol mindenki azt a zenét hallgatja, azt a videót nézi, amelyiket csak akarja, olyan hangerővel amekkorával akarja. Mindezt úgy, hogy közbe senki nem zavarja a másikat. Badarság? A Soundlazer-rel nem!

A zaj energiája

Az állandó zaj idegesítő, zavaró és egy idő után fájdalmas is, de a Green Noise-nak köszönhetően akár megújuló energiaforrás is lehet. A Green Noise ugyanis a hangból termel elektromos áramot, és ideális megoldást jelenthet a kifutópályákat megvilágító fények helyett, de haszonnal lehetne alkalmazni forgalmas utak mellett is.

Állati hangok

Igazi csemegét bocsátott a természetbarátok rendelkezésére a Cornell Lab of Ornithology: mindenki számára elérhetővé tették több ezer állat szuszogásáról, üvöltéséről, búgásáról készített hangfelvételeiket.

Az elektromos meghajtású járművek hangja

A Volvo Car Corporation műszaki szakértői új kihívásokkal találták magukat szembe, hiszen az elektromos meghajtás csendessége megváltoztatja az autó hangját az autón belül és a forgalomban egyaránt.

Egy kutatás szerint a denevérek sokat vitatkoznak

Sokan gondolnak a denevérekre, mint az éjszaka vérszívó teremtményeire, amik éles hangjukkal hasítanak keresztül a sötéten és végül, valahogy a hajunkba gabalyodnak. Ezek azonban nem pontosan így vannak, sőt ha közelebbről megnézünk egyet, megláthatjuk bennük az aranyos kis állatot, ami hangját és elképesztő sebességgel mozgó fülét használva repül az éjszakába.