hibrid autó

Erős évet zárt a BMW Magyarországon 2022-ben

A BMW Group számára erős év volt 2022 a stagnáló magyarországi újautó-piacon: 5267 új autó eladásával az értékesítés 18 százalékkal bővült.

Hogyan működik a hibrid autó?

A hibrid autók városi környezetben különösen előnyösek: itt a legnagyobb a kibocsátás-csökkenés és a hatékonyság.

Az elektromos autók eladása növekszik csak Nagy-Britanniában

Nagy-Britanniában 24,3 százalékkal, 140 948 darabra esett az új autók eladása júniusban az egy évvel korábbihoz képest, ugyanakkor a csak akkumulátorról üzemelő elektromos autók (BEV) értékesítése 14,6 százalékkal emelkedett – áll a brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) keddi közleményében.

Visszaesett az új autók értékesítése, csak az elektromos autók eladása emelkedik

Az idei első félévben 57 411 új személygépkocsi forgalomba helyezésével 11,4 százalékot esett vissza a belföldi autópiac – közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE).

63 millió céges autó szennyezi a légkört Európában

Érdemes odafigyelnie a cégeknek céges autóflottájuk megválogatásánál és üzemeltetésénél, ugyanis a közúti közlekedés okozta károsanyag-kibocsátás zöméért ezek a járművek felelősek a leginkább Európában, mutatott rá egy tanulmány. 

A negyedik negyedévben már az új autók harmada alternatív hajtású volt az EU-ban

A tavalyi negyedik negyedévben már több mint a harmadára nőtt az alternatív hajtású autók részaránya az Európai Unióban forgalomba helyezett új autók között az ACEA, az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezetének csütörtökön publikált jelentése alapján.