híd

Alíz tükörországban: Kína felavatta a világ legnagyobb üveghídját

A szenteste mindig is a csodákról volt ismert. 2017 december 24-én Kína még egy csodával gazdagította a Földet, azzal, hogy átadták a világ leghosszabb üveghídját. Turisták és helyiek tömege állt sorba, hogy még aznap kipróbálhassa az új hidat.

Híd alatti menedék Valenciában – Galéria

A skandináv népmesék szerint a trollok a híd alatt laknak. Arról ugyan nem szólnak a mesék, hogy milyen körülmények között, de ha a spanyol Fernando Abellanas-ra bíznák otthonuk építését, nem is biztos, hogy olyan rosszul járnának.

Átadták a leghosszabb gyalogos függőhidat Svájcban

Az legnépszerűbb kedvtelések közé tartozik a túrázás. Az egyik svájci túraútvonal, az Europaweg is rendkívül híres, azonban sokáig egy részen kerülőt kellett használniuk a kirándulóknak. Szombaton azonban végre megnyílt a rekord hosszú függőhíd.

Megépülhet a norvég víz alatti híd?

Vége a tűkön ülésnek, ugyanis Norvégia hivatalosan is elfogadta a tervet, a víz alatti úszó hidak kikísérletezésre. Ha megépülnek a hidak – amik igazából alagútszerűek lesznek – rengeteg autós dolgát fogják megkönnyíteni, ugyanis ezek Norvégia fjordjainál lesznek megépítve, ezzel lerövidítve az úton töltött időt.

Kínában már épül a leghosszabb üveghíd, ami más rekordot is megdönthet

2017-ben átadják Kínában, a Zhangjiajie Grand Canyon feletti átívelő, a világ leghosszabb, és legmagasabban fekvő üveghídját. A híd megközelítőleg 425 méter hosszú lesz, és a canyon alja felett kb. 300 méterrel fog függeni. Az üveghíd nem csak az adrenalin függők Mekkája lesz majd, hanem azoknak is ajánlják majd, akiknek tetszett James Cameron 2009-es Avatar-ja, mivel a canyon szolgált Pandora látképének alapjául.

A norvég úszó-alagút

Norvégia előállt egy ambiciózus tervvel, hogy megépítsék a világ első úszó, víz alatti alagútját, ezzel segítve az utazók átjutását az ország fjordjain. Jelenleg ezeken a hatalmas víztömegeken csak számtalan komp segítségével lehet átjutni, ami kényelmetlen és rendkívül időigényes. Úgyhogy a norvégok fejében megfogant az ötlet: mi lenne, ha az egészet víz alatti, úszó hidakkal oldanánk meg?

A világ leghosszabb függőhídja készül Kínában

Alig pár hónap telt el azóta, hogy a Yuntai Mountain Geological Park-ban egy üveghíd megrepedt és a látogatók emiatt teljes pánikba estek. Azonban a kínaiak készen állnak arra, hogy megnyissanak egy hasonló hidat. Minden munka jól halad, és ha készen lesz, ez lesz a világ leghosszabb és legmagasabb üvegalapzatú hídja, amely a kínai Hunan tartományban lesz megtalálható.

Körhíd gyönyörű látképpel

Uruguay-ban egy új köralakú híd épült, amely a “lagúnán belüli lagúna” nevet kapta. Rafael Vinoly tervezte, és Rocha és Maldonado között lesz megtaláható. A két város Uruguay déli féltekén fekszik, és eddig nem volt lehetőség autók számára az átkelésre, csak tutajjal tudtak átmenni egyik partról a másikra.

Faházak az állatoknak

Hollandiában különleges projektet indítottak egy erdőben az állatok védelmére és megfigyelésére, faházat és egyéb épületet építettek számukra.

Londoni vasúti híd napelemmel borítva

A hónap elején adták át hivatalosan azt a vasúti hidat London központjában, amely hatalmas naperőműként is funkcionál egyben.