Honda

„Intelligens ló” a Hondától

A Honda IH (Intelligent Horse) koncepciója egy sor futurisztikus technológiát ötvöz magában, de némi retro hatás is érződik rajta. A furcsa megjelenésű járművet arra tervezték, hogy bármilyen terepen képes legyen közlekedni.

2012-ben mutatkozik be a hibrid Honda NSX

A tervek szerint 2012-ben, Detroitban Acuraként fogják bemutatni a következő generációs Honda NSX hibrid változatát. Bár az autóról hivatalosan még nem jelentek még képek, a The Avenegers című film forgatásáról kiszivárgott felvételeken állítólag a hibrid NSX szerepel.

A földgázüzemű Honda Civic lett az 2012-es Év Zöld Autója

A Los Angeles Motor Show kezdete előtti napon, november 17-én bejelentették a 2012-es Év Zöld Autója díj nyertesét, a földgázüzemű Honda Civicet. A Honda a Volkswagen Passat GTI-t, a Toyota Prius V-t, a Mitsubishi i-t és az elektromos Ford Focust győzte le.

A Honda dinamikus töltője

Az elektromos autók kérdésében még mindig fontos szempont azok hatótávolsága. Persze az elmúlt hónapokban több példát is láthattunk, mikre képesek az új fejlesztésű elektromos autók, és nem vitás, hogy egyre több juttat képesek megtenni egyetlen töltéssel, de a Honda új “dinamikus töltő” technológiája a végtelenségig kitolhatja a hatótávot.

A Honda kacérkodik a napelemekkel

A japán járműipari óriás érdeklődése is a napenergia felé fordult, de nem járműveket tervez annak hasznosítására.

Alacsonyabb fogyasztású robogómotor a Hondától

A robogók, pláne amiket a Honda gyárt, nem igazán környezetbarát formáját valósítják meg a személyi közlekedésnek. Hála az újonnan kifejlesztett 125 cm3-es diesel motornak, a robogózás is gazdaságosabb és környezetkímélőbb lesz.

Bemutatkozott a Honda futurisztikus modellje: A “Pusztító” FCEV

A Honda Los Angelesben mutatta be az FCEV névre keresztelt különleges koncepcióját, mely egy üzemanyagcellás elektromos jármű.

Bemutatkozott a Honda új „amerikai” hibridje

A japán autógyártó nem is oly rég hivatalosan is bemutatta a vadonatúj „amerikai” hibrid modelljét, mely az Accord Hybrid nevet viseli.

Elektromos Honda régi köntösben

A frankfurti Motor Show úgy néz ki a retro és a modern keverék szerelmeseinek kedvez. A Jaguár mutatott egy lenyűgöző E-type Zero-t, ami teljesen elektromos, külsejét azonban az eredeti, 60-as évekbeli modell ihlette. És a Honda is előállt egy igazán retro külsejű elektromos modellel, ez az Urban EV.

Honda és a Knight Rider Kitt

Jex Chau, a 24 éves formatervező egy igazán különleges formát és konstrukciót álmodott meg a Hondának, melyről most egy hivatalos képgalériát is megnézhetünk.