hulladék

Az ipar és a nagy állattartó gazdaságok szennyezésének csökkentéséről szavaztak

A legszigorúbb elérhető kibocsátási szintek válnak kötelezővé az érintett ágazatok számára.

Sokkal több ruhát vásárolunk, mint 20 éve

Az EU évente 12,6 millió tonna textilhulladékot termel, aminek többségét elégetik, exportálják, vagy hulladéklerakón végzi.

Hétvégén kezdődik az idei lomtalanítás Budapesten

Hétvégén kezdődik az idei lomtalanítás a fővárosban: a Budapesti Közművek FKF Hulladékgazdálkodási Divíziójának munkatársai kerületről kerületre haladva szállítják el a hulladékot – közölte a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel.

Szolnokon indul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése

Szolnokon indul a konyhai zöld- és élelmiszerhulladék házhoz menő gyűjtése, a rendszert a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. és az NHSZ Zounok Zrt. működteti – közölte a MOHU termék és anyagáram vezetője pénteken Szolnokon sajtótájékoztatón.

Az EU 32,1 millió tonna hulladékot exportált EU-n kívüli országokba 2022-ben

Az Európai Unió 2022-ben 32,1 millió tonna hulladékot exportált EU-n kívüli országokba, ami enyhe, 3 százalékos csökkenést jelent 2021-hez képest, ezzel egyidőben az EU-n kívüli országokból származó hulladékimport 2021 óta 5 százalékkal, 18,7 millió tonnára csökkent – tájékoztatott az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtökön.

Műanyag pellet árasztotta el az észak-spanyolországi Galicia tengerpartjai

Több millió, apró szemű műanyag pellet árasztotta el az elmúlt napokban az észak-spanyolországi Galicia tengerpartjait, ezért az ügyészség környezeti károkozás miatt eljárást indított hétfőn.

Budapesti Közművek: szervezetten gyűjtik és hasznosítják a fenyőfákat

A Budapesti Közművek szervezetten gyűjti be és környezetbarát módon hasznosítja az ünnepek után feleslegessé vált sokszázezer karácsonyfát – tájékoztatta a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Hulladékgazdálkodási Divízió csütörtökön az MTI-t.

Szilveszter után 300 köbméter hulladékot szedtek össze a főváros közterületeiről

Több mint 300 köbméter hulladékot szedtek össze a fővárosi közterületekről a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF köztisztasági divíziójának munkatársai január 1-jén, a szilveszteri ünnepléseket követően – közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Tízmilliárdos hulladékgazdálkodási beruházás ért véget Budapesten

A fenntartható hulladékgazdálkodást szolgáló több mint 10 milliárd forintos uniós projekt zárult le Budapesten – tudatta a Főpolgármesteri Hivatal közleményben csütörtökön.

Raisz Anikó: januártól Magyarországon is megkezdődik a biohulladékok elkülönített gyűjtése

A kormány sok intézkedést tett azért, hogy Magyarország minél gyorsabban átállhasson a körforgásos gazdaságra, amelyben egyre kevesebb termék válik hulladékká, és a képződő hulladék a lehető legnagyobb arányban nyersanyagként hasznosul újra – közölte a környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkár.