hús

Milyen hatással van a háziállatok húsfogyasztása a környezetre?

Épp a múlt héten érkezett egy friss tanulmány arról, hogy az Egyesült Államok területén elképesztő mértékű a hús túlfogyasztása, ezzel Amerika lett a legnagyobb “halott zóna” a Mexikói-öbölben. De egy egészen más dolog is bujkál a számok mögött, vagy lehet hogy éppen a kanapé alatt, pórázzal a szájában.

Étlapon az oroszlánhús

Sokkoló trend terjed hónapok óta az Egyesült Államokban; úgy tűnik egyre több étlapon jelenik meg az oroszlánhús, mellyel az éttermek igyekeznek minél több vásárlót becsábítani.

300 millió tonna húst termel az emberiség évente

Gigantikus méreteket ölt az emberiség húséhsége, 2012-ben rekordértéket ért el egy német jelentés szerint.

Lisztkukaccal helyettesíthető a hús

A lisztkukacok nemsokára helyettesíthetik a csirkéket, disznókat, marhákat – egy új kutatás szerint a kukacok tenyésztése sokkal gazdaságosabb, ugyanakkora területen nagyobb proteinértékű termék állítható elő belőlük.

Nem a kegyetlen állattartásra

Ausztrália két legnagyobb élelmiszer üzletlánca ígértet tett, hogy leszámol a “gyárilag” előállított tojással és sertéshússal. A Cole, az ország leghatalmasabb élelmiszer-kereskedője január 1-től, a Woolworths várhatóan 2013 közepétől nem forgalmaz ilyen termékeket. A két cég együtt 80%-os részesedéssel bír az ausztrál élelmiszerpiacon.

Serena Williams nem eszik húst testvére, Venus előtt

Tenisz szupersztár Venus Williams a vegetáriánus étrendre váltott, miután Sjögren-szindrómát állapítottak meg nála 2011 augusztusában.