hűtőszekrény

Konyhát hűtőszekrény nélkül?

Régi – új trend van kialakulóban, ami az energiahatékonyságot és élelmiszerellátást illeti, ez pedig nem más, mint a hűtő nélküli konyha.

Energiatakarékos italautomatával rukkolt elő a Coca-Cola

Habár a nulla energiát felhasználó hűtőkre és önhűtő üdítőkre még várni kell egy kicsit, a Coca-Cola egy lépéssel közelebb került a megoldáshoz. A Fuji Electric Retail Systems-szel közösen kifejlesztett automata csak este üzemel, és utána egész nap hűvösen tartja a benne rejlő dobozokat.

Élelmiszertárolás hűtőmentesen

Az Eindhoveni Design Academy-n végzett koreai művész, Jihyun Ryou az élelmiszertárolás hagyományos megoldásit modern formába öntötte, és létrehozta fali tároló rendszerét. Ryou nagyban támaszkodott nagymamája – egy korábbi almatermesztő – és más felmenőinek a tanácsaira, hogy megszabadítsa az ételeket a hűtőszekrény rabságából.

A hűtőkből készült Stonehenge nem volt olyan strapabíró, mint az eredeti

Az új-mexikói Santa Fe-ben állt a Stonehenge hűtőszekrényekből készített mása, a Stonefridge, vagy a Fridgehenge. Sajnos azonban 2007-ben a Stonefridge elpusztult, egyesek szerint egy vihar következtében, mások szerint emberek tették tönkre, megint mások szerint e két tényező közösen okozta a furcsa építmény vesztét.