innovatív

Lovas kocsis hulladékszállítás és Elektromos hulladékgyűjtő – Innovatív megoldások a hulladékgyűjtésben és -szállításban

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) konferenciasorozatot szervezett – az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. szakmai támogatásával – annak érdekében, hogy a hulladékkezeléshez kapcsolódó innovatív megoldásokra hívja fel a figyelmet.

Elképesztően innovatív a SolPad hordozható napeleme

Ugyan sokan a napenergiában látják a jövőt, a folyamatos árcsökkenés ellenére is csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy befektessenek a technológiába. Éppen ezért fontos a SolPad legújabb innovációja, a SolPad Mobile, ami az első személyi, hordozható napelem, ami szó szerint bárhol képes ellátni minket tiszta energiával.

A Chrysler és a Google összeállt, hogy elkészítsenek egy önvezető egyterűt

A Chrysler és a Google bejelentette, hogy a két cég összeállt, annak érdekében, hogy a Google önvezető programját a 2017-es Chrysler Pacifica Hybrid egyterű autójával mutassák be. A Google továbbra is teszteli az önvezető autókat, de ez az első alkalom, hogy a cég közvetlenül egy autógyártóval együtt dolgozzon.

Fenntartható lengyel várostervek

Nowa Hutába, Krakkó keleti, ipari területére a mezőgazdasági és a városi létet, a hagyományt és modernitást ötvöző új, önellátó és fenntartható várost álmodott a Basic City A+U városkép-tervező cég.

Levegő nélküli gumiabroncs a Bridgestone-tól

A Bridgestone új gumiabroncsával búcsút inthetünk a durrdefektnek, az alacsony légnyomásnak és társaiknak, mert különleges kialakításának köszönhetően nincs levegő, amely megszökhetne az innovatív abroncsból. A Bridgestone az új fejlesztését a Tokyo Motor Show-n mutatta be.

Pond, a beépített mosódeszka

Sokszor halljuk – sőt, észben is tartjuk –, hogy a mosást csak akkor indítsuk el, ha már elegendő mennyiségű ruha összegyűlt. De van, hogy türelmetlenek vagyunk, vagy kicsi a háztartásunk, így hamarabb van szükségünk az adott ruhára, mint hogy egy egész adaggal ki tudnánk mosni. Ilyenkor háromféleképpen dönthetünk: 1. kikapcsoljuk a lelkiismeretünket, és kimossuk géppel az adott darabot, 2. tovább várunk, míg egyszer csak összegyűlik egy adag, 3. kézzel mosunk. Biztos sokkal többen döntenénk a 3. megoldás mellett, ha nem lenne akkora macera.

Zöldebb közterületek a City Contexttel

Sokszor az egyszerű, de nagyszerű (és zöld) ötletek sokkal lenyűgözőbbek, mint a bonyolult, alig érthető technológiák. Az innováció az egyszerűségben rejlik igazán, erre bizonyíték a 2011-es IDEA-díjas City Context, mely egyszerre napelemmel működő köztéri világítótest és szelektív hulladékgyűjtő.

Organikus, természethű és kísérleti ausztrál otthon

A kísérleti design mást és mást jelent a világ különböző pontjain. Ausztráliában, a nyílt terek és az oázisok földjén az Undercurrent értelmezésében például egyfajta mikrokozmikus ökoszisztéma a környezetbe ágyazva. Ez a levélszerű rétegekből összeállított tetővel rendelkező ház összetett formákkal és a legújabb technológiákkal van ellátva, és végső soron azért innovatív, mert természethű.