játék

Elefánt és kutya barátsága

Két, minden szempontból különböző állat barátsága mindig nagy érdeklődésre ad okot, nincs ez másképp a kutya és elefánt közötti szoros kapcsolat esetében sem.

Ültess erdőt a monitor elől

Az ottawai RocketOwl™ közösségi- és mobil játékfejlesztő 10.000 fa elültetése mellett kötelezte el magát. Programjukkal vállalják, hogy minden új GreenSpace regisztráció után elültetnek egy fát a valóságban. Összesen 250.000 fa telepítése a cél.

LEGO újrahasznosított és természetes anyagokból

A LEGO az egyik legjobb játék, amivel az újabb generációknak dolga volt: alig ismerni olyan gyereket, aki nem játszana szívesen vele. De ahogy cseperedünk, a gondtalan gyermekkor elmúltával megismerkedünk a környezettudatosság fogalmával, ami után hajlamosak lehetünk ferde szemmel tekinteni erre a tisztán műanyag játékra.

Öko-kvízjátékkal ünnepelte a Tork és a WWF az Erdők Évét

Az erdők megóvása az egyik legnagyobb kihívás napjainkban. A 2011-es Erdők Éve a zöld területek megőrzésének fontosságára és a fenntartható erdőgazdálkodásra hívta fel a figyelmet. E fontos esemény kapcsán az SCA Tork csapata a WWF Magyarországgal együttműködve kvízjátékot hirdetett öko-iskolák számára

Botrányba csomagolt Barbie – A világ leghíresebb játéka tigrispusztításba keveredik

A Greenpeace tegnap nyilvánosságra hozott vizsgálata szerint Barbie, a világ leghíresebb játékbabája is érintett az esőerdők kipusztításában.

Fenntartható bicikli és stílusos játékszer

A környezettudatos nevelést nem lehet elég korán kezdeni. A taiKa négykerekűivel stílusosan közlekedhetnek a legkisebbek, ráadásul a szülők fenntarthatóság iránti elkötelezettségét is demonstrálják. Illetve a pénztárcájuk vastagságát…

Nem lehet elég korán kezdeni

Oktató, nevelő munkához nyújthat segítséget ez az egyedülálló játékcsalád, melynek segítségével a gyermekek megtudhatják, hogyan hasznosul a napenergia.