jövő

Az EU kilép az Energia Charta Szerződésből

Az Európai Unió csütörtökön bejelentette, hogy kilép a nemzetközi Energia Charta Szerződésből, mivel az már nem egyeztethető össze az EU éghajlat-politikai céljaival.

Fontos lépés az integrált dél-kelet európai energiapiacon a magyar KELER és a bolgár BGH együttműködése

Jelentős hatással lesz a régió gázpiacának működésére a Balkan Gas Hub (BGH) és a KELER KSZF együttműködése, a bolgár gázpiac-üzemeltető és a magyar klíringház partnerségének célja a központi szerződő fél szolgáltatás bevezetése a hitelkockázatok, piaci kockázatok csökkentése és a hatékonyság növelése érdekében a rövid- és hosszú távú gázpiaci tranzakciók során – tájékoztatott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a KELER közös közleményben szerdán.

Hankó Balázs: cél, hogy Magyarország a világ legjobb 10 innovátora között legyen 2030-ra

A kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország a világ legjobb 10 innovátora közé kerüljön – mondta Hankó Balázs, leendő kulturális és innovációs miniszter kedden a Huawei Tech4Value – ICT Day konferenciáján, Budapesten.

Megállapodást kötött a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a BME és az E.On

Az eddigi együttműködés megújításáról, megerősítéséről megállapodást írt alá a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), valamint az E.On Hungária csoport csütörtökön, Budapesten.

A fenntarthatósághoz és a digitalizációhoz fűződő viszonyról beszélgetett Áder János Kék bolygó podcastok felvételén Sopronban

A különböző generációk fenntarthatósághoz és digitalizációhoz fűződő viszonyáról beszélgetett Áder János korábbi köztársasági elnök Kék bolygó című podcastja következő két adásának nyilvános felvételén Steigervald Krisztián gererációkutatóval szerdán Sopronban.

Lantos Csaba: a jövő a zöldenergiáé, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot

A jövő a zöldenergiáé Lantos Csaba energiaügyi miniszter szerint, ezért a legkorszerűbb nyugati és keleti technológiák találkozóhelyévé teszik Magyarországot – írta a hirado.hu pénteken.

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt

Nagy Márton és a Nemzetgazdasági Minisztérium delegációja a kínai NIO vállalat meghívására Huj Csanggal (Hui Zhang), a NIO Europe elnökhelyettesével egyeztetett, valamint látogatást tett a társaság Bajorországban lévő NIO Global Design Centerében – tájékoztatott keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A globális fenntarthatóságról és a geotermikus energiáról egyeztetett az E21

A globális klímapolitikáról és vonatkozó alapproblémákról, a jelenleg is zajló zöldátállás kapcsolódó hatásairól és a hazai geotermiában rejlő lehetőségekről is egyeztettek az Energia21 Kezdeményezés tagjai és meghívott szakértők a májusi találkozójukon – tájékoztatta a szervezet az MTI-t hétfőn.

Nagy Márton az akkumulátoripar fejlesztési lehetőségeiről egyeztetett a kínai NIO vállalattal és a Széchenyi István Egyetemmel

“A Nemzetgazdasági Minisztériumban került sor egyeztetésre a győri Széchenyi István Egyetem, a kínai elektromos járműipar úttörőjének számító NIO európai vállalata és a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. között, amelyen együttműködési szándéknyilatkozat aláírásáról egyeztek meg a felek” – jelentette be szerdán a minisztérium.

AM: az állattartásnak meghatározó szerepe van és lesz is a mezőgazdaságban

Az Agrárminisztérium (AM) a jövőben is elkötelezett az ágazat segítése mellett, a magyar állattenyésztők és állattartók számára uniós összehasonlításban a legnagyobb számú támogatási jogcím áll rendelkezésre – mondta az AM parlamenti államtitkára csütörtökön Hódmezővásárhelyen, a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár megnyitóján a minisztérium közleménye szerint.