kamera

Akváriumtisztítás közben nézhetjük halainkat, akár távolról is

A modern technika elérte az állattartókat is, így például már számtalan olyan kütyü érhető el, amivel könnyen ránézhetünk kutyánkra vagy macskánkra, akár a munkahelyünkről is. De mi van akkor, ha valakinek halai vannak? Itt jön képbe a MOAI.

Ezt a kamerát mindenki dobálni fogja

Az emberek fantáziáját az első kamera óta izgatta a panorámafelvételek készítése. A digitális fényképezőgépek kora előtt nem volt egy leányálom egy jó panorámaképet készíteni. A modern érában ez már csupán egy kattintás, de az automatikus applikációk sem tudnak mindig hibátlan munkát végezni. A virtuális valóság megjelenésével pedig egyenesen elszabadult ez a dolog, viszont érkezik a megoldás.

A Volkswagen bizonyos modelljei ezentúl figyelik a közlekedési táblákat is

Az útjelző táblák nyomon követése menet közben olykor nehézkes lehet, különösen nagy forgalomban, vagy rossz körülmények között. A sebességjelzőt figyelve, vagy időnként a hátsó ülésen velünk utazó gyerekekre pillantva a sebességhatár megváltozhat, anélkül, hogy mi észrevettük volna.

Egy apró kamera, amit szinte bárhová felragaszthatunk

Tavaly megjelent a piacon egy kis kütyü, ami leginkább a tech-újdonságok rajongóit célozta meg, azok közül is azokat, akik szeretnek a világ legvadabb területeire elutazni. A kis kamera, a Podo azzal hirdette magát, hogy ő “a világ első, bárhová feltapasztható kamerája”. Most kiadtak belőle egy újabb változatot. Az alapkoncepció nem változott, csak néhány apróság: több funkció került bele, sőt még olcsóbb is lett!

Kamerát helyeztek el egy rétisaspár fészkénél a Hortobágyon

A Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) munkatársainak ötlete nyomán hamarosan a nagyközönség is figyelemmel követheti egy vadon élő rétisaspár életét, miután a természetvédők webkamerát helyeztek el egy fészeknél – közölte a HNP igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Okoslabda a hatékonyabb felderítésért

A Bounce Imaging a felderítőrobotoknál sokkal egyszerűbb, olcsóbb és hatékonyabb eszközt fejleszt azok számára, akik veszélyes körülmények között dolgoznak – egy eldobható okoslabdát.

Kartonkamerával promotált az IKEA

Ugyan lakossági használatra egyelőre nem lesz elérhető, de egy közelmúltban lezajlott sajtókonferencia résztvevői kipróbálhatták, milyen egy saját kezükkel összeszerelt, “eldobható” fotómasinával kattogtatni szerte a városban.

Világelső a magyar fejlesztésű kamera

Bakó Gábor, mérnök-fotográfus és munkatársai 2006-ban új fényképezőgép fejlesztésébe kezdtek. A cél az volt, hogy a légi fotózáshoz digitális gépet használhassanak analóg helyett. Mivel egy ilyen kamera több százmillió forintba is kerülhet, a két fiatal saját maga alkotta meg a gépet, amire így csak 10-20 millió forintot költöttek.