karton

Hányszor lehet újrahasznosítani a…?

Az earth911.com összegyűjtötte 7 mindennapi hulladék újrahasznosítási jellemzőit.

Jóhangú széthajtogatható kartondoboz

Angliában már kapható – 25 fontért dobta piacra egy kereskedőcég -, de mivel hatalmas mennyiségben és egyszerűen gyártható, és ráadásul Kínából érkezett, így a sajtó szerint hamarosan tele lehet vele az amerikai és az európai piac is.

Karton bringa tömeggyártásra

Hamarosan tömeggyártásra kerülhetnek azok a kerékpárok, melyek újrahasznosított kartonpapírból készülnek, és teljes anyagköltségük forintra átszámítva mindössze 2000 Ft-ot tesz ki.

Karton fényképezőgép

Láttunk már újrahasznosított kartonból készült lakóházakat, berendezési tárgyakat, kidolgozottsága tekintetében azonban egyik sem közelítette meg azt, ahogyan egy művész Nikon fényképezőket modellezett meg belőle.

Karton katedrális

Elkészült az a karton katedrális, amely egy korábban földrengés által elpusztított épület helyére épült, mint átmeneti megoldás a következő építkezés megkezdése előtt.

Karton kunyhó az erdőben

Neves japán építész, Shigeru Ban továbbra is igyekszik népszerűsíteni a kartont a lakosság körében, mint építőanyagot.

Karton-Ház

Néhány építész és művész addig kísérletezett a kartonnal, mint építőanyaggal, amíg egy egészen egyedi formavilágú, fenntartható és nem utolsósorban költséghatékony ház terveit készítettek el belőle.

Kartondobozból designer szék

Egy egyszerű, mégis ötletes formából készült az a fotel, amelynek ülése és háttámlája is kartonból lett kialakítva.

Kartonkamerával promotált az IKEA

Ugyan lakossági használatra egyelőre nem lesz elérhető, de egy közelmúltban lezajlott sajtókonferencia résztvevői kipróbálhatták, milyen egy saját kezükkel összeszerelt, “eldobható” fotómasinával kattogtatni szerte a városban.

Kartonpavilon Valenciában

Ez a csodálatos barlang-szerű pavilon több mint 3000 kartonmodul összeállításából készült a spanyolországi Valenciában megrendezett Fallas fesztiválra.