katasztrófavédelem

Kétezer hektáron folytatódik a biológiai szúnyogírtás két megyében

A héten Csongrád-Csanád vármegyében a Tisza alsó szakaszán repülőről végeznek biológiai szúnyoggyérítést, Győr-Moson-Sopron vármegyében, azon belül a Szigetközben és a Fertő-parti települések környezetében pedig földi biológiai módszerrel – közölte a katasztrófavédelem hétfőn az MTI-vel hétfőn.

E-oltólándzsákat kapott a katasztrófavédelem

Az elektromos járművekben keletkező tüzek oltására 13 e-oltólándzsa készletet szerzett be és adományozott a katasztrófavédelemnek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a hazai autópályák jelentős részét üzemeltető Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt.

Új kockázatértékelési rendszert vezetett be a katasztrófavédelem

Új kockázatértékelési rendszert vezetett be az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az Európai Unió támogatásával – jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Speciális erdőtűzoltó járműveket vásárol a katasztrófavédelem

Erdőtűzoltó járműveket vásárol a katasztrófavédelem – közölte az MTI-vel kedden a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

Elektromos járművek hatékony tűzoltását segítő eszközt adtak át Székesfehérváron

Elektromos járművek hatékony tűzoltását segítő eszközt adtak át kedden a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon: a többször használható tűzoltó takaró megvásárlását Székesfehérvár Önkormányzata és a Jövő Mobilitása Szövetség támogatta.

A földrengések következményeit is elemzik műholdfelvételek segítségével az SZTE kutatói

Természeti katasztrófák okozta károk felmérését, így a földrengések következményeinek vizsgálatát is segítik a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) geográfusainak műholdas kutatásai – tájékoztatta a felsőoktatási intézmény közkapcsolati igazgatósága az MTI-t csütörtökön.

A Richter-skálán 2,8-as földmozgás volt Mezőkeresztesnél

A földrengést a lakosság is érzékelte – írta Kiszely Márta szeizmológus.