kávézó

A zöld étterem titkai

A Felelős Gasztrohős nevű blog csapata érdekes küldetésbe fogott. Olyan éttermeket, kávézókat keresnek fel, amelyek környezettudatos módszereket alkalmaznak mindennapi működésük során. A környezettudatos étterem számára alapvető feladat a szelektív hulladékgyűjtés, de van olyan hely is ahol az elektromos energia fogyasztását LED világítással biztosítják.

Bambuszépület szög nélkül

A bambuszépületek virtuóza, Vo Trong Nghia nemrégiben fejezte be a bambuszból kivitelezett kávézóját Vietnamban, mely számos követendő megoldást tartogat a fenntartható építészet kedvelőinek.

Bambuszkávézó Vietnamban

Vietnami építészek kizárólag bambuszból építettek fel egy szabadtéri kávézót. A tizenöt oszlopon álló, bambusztetővel borított szerkezet hűvös klímájával kellemes visszavonulást biztosít a városi élet lármája elől.

Kávézó konténerekből

A mai modern életben legalább akkora jelentősége van a kávéházaknak, kávézóknak, mint volt a 19.-20. században. Akkoriban a kulturális élet központjaiként szolgáltak, manapság inkább a hétköznapi élet részei, hiszen rengeteg ember szervez ilyen helyekre találkozókat, vagy csak tanul, dolgozik magában. Ennél fogva a kávéházak pont olyan ütemben fejlődnek, mint a nyugati társadalmak legnagyobb részét képező rétegek életvitele.

Új papírpohár a Starbucks-ban

Az Egyesült Királyságban csupán minden négyszázadik kávés papírpoharat hasznosítanak újra. Ezzel az aggasztó adattal szeretne szembeszállni a Starbucks, úgy hogy szerződést kötöttek a Frugalpac-kal, ami kizárólag újrahasznosított papírból készít ilyen poharakat. A teszt-fázis múlt héten indult azzal a céllal, hogy a franchise az egész világon ezt a környezetbarát megoldást válassza.