kenyér

Kenyérváros és hanyatlás

Svéd díszlettervező művész kenyérből épített modellt egy városról, hogy hat hónapon keresztül figyelemmel kövesse és fotókkal megörökítse az elkerülhetetlen hanyatlást.

2 hónapig elálló kenyér?

Az amerikai Microzap kifejlesztett egy technológiát, mely közel 60 napig távol tartja a penészt a kenyértől. Általában a kenyér körülbelül 10 nap alatt megromlik – az Egyesült Királyságban az eladott mennyiség harmada szemétként végzi.

Mese Skócia legrégebbi működő vízimalmáról

Skócia legrégebbi működő vízimalma az 1590-es években épített Blair Atholl vízimalom. Bár volt egy hosszabb kényszerszünet a malom életében, ma mégis újra őröl: a zabpelyhet és a különböző liszteket meg is lehet vásárolni, de a malomban működő teázóban is a helyben őrölt lisztből készült finomságokat szolgálják fel.