kerekesszék

iBot 2.0 – a Toyota és a DEKA közös kerekesszéke

A Toyota nemrég leleplezte visszatérő terveit a második generációs iBOT prototípusának. Az iBOT 2.0 egy olyan kerekesszék, amely lehetővé teszi, hogy a tolószékkel a lépcsőn is közlekedhessenek a mozgássérült emberek. A visszatérés jó hír lehet azok számára, akik félnek a lépcsőktől, illetve egyértelműen kimondhatjuk, hogy az új szék jobbá teheti a mozgássérült emberek életét.

Az első 3D nyomtatóval készített kerekesszék

A londoni székhelyű Layer design stúdió bemutatta a világ első, személyre szabott, 3D-nyomtatóval készült kerekesszék terveit. A Go fizikai megvalósítása a május végi Clerkenwell Design Week-re lesz kész. Termoplasztikus poliuretánból és titánból készül, és a hétköznapi felhasználókra tervezték.

A lépcsőmászó kerekesszék

A kerekesszékkel élő embereknek mindennapi probléma a lépcsőn való lejövetel, ilyenkor általában segítséget kell kérniük. Azonban az új TopChair-S kerekesszéket úgy tervezték, hogy ez többé ne legyen probléma. Az elektromos tolókocsit az innovációnak köszönhetően bármikor, bárhol le és fel tud menni a lépcsőkön.

Magyar találmány a fenntartható autó kerekesszékeseknek

Egy magyar találmány segíti a kerekes székes vezetők újbóli bekapcsolódását az autós forgalomba, ráadásul mindezt fenntartható keretek között.

Kiegészítő motor a hagyományos kerekesszékeknek

A japán WHILL cég kifejlesztett egy olyan eszközt, amelynek segítségével bármely hagyományos, kézi hajtású kerekesszék elektromos lehet. A WHILL-t – a termék is ezt a nevet kapta –, mely leginkább egy óriási fülhallgatóra hasonlít, a Tokyo Motor Show-n mutatták be.

Kinetikus energiát hasznosító kerekesszék

Ha az éjszakai biciklizés veszélyes, akkor kerekesszékkel közlekedni a sötétben még inkább az. Persze a világítás sokat segíthet ilyen helyzetben, de egy plusz akkumulátor nagyon nagy terhet jelenthet annak, aki a székben ül, pláne ha maga hajtja a kereket. Erre nyújthat megoldást Min-Goo Kim, Yun-Jin Chang és Su-Eun Park koncepciója.