koncepció

A Yamaha dizájnos, és hasznos újdonsága

A hordozható akkumulátor már nem annyira menő, mint egykor volt. Legalább is a Yamaha háza táján már biztosan lenézik azt, aki csak bedugja a konnektorba az akkumulátort és addig valami mást csinál. Az egyik dizájnerük valami egészen egyedivel állt elő, és a dolog pikantériája, hogy az egész koncepció nem olyan mondvacsinált, hanem tényleg látszik mögötte a gondos tervezés.

Beindult a Mitsubishi zöld tagozata

A Tokiói Autószalorra több koncepcióját is elhozta. A képen látható XR-PHEV Concept tanulmány a hálózatról is tölthető verzió.

Toyota FCV Concept és FV2 világpremier a Tokiói Autószalonon

A Toyota a Tokiói Autókiállításon a jövő mobilitását mutatja be. A vállalat a legújabb üzemanyagcellás jármű mellett négy tanulmányautót is kiállít.

Plug-in hibrid is lesz az X5-ösből: 30 kilométer elektromos üzemmódban?

Igazi környezetbarát SUV-val fog előrukkolni a BMW Frankfurtban: a BMW Concept X5 eDrive akár 30 kilométert tehet meg kizárólag elektromos hajtással, és a 4 literes átlagfogyasztás sem lehetetlen a böszme terepessel.

Ne nevess ki! Renault Twizy F1-es ruhában

A Renault SportF1 gondolt egyet, és Forma-1-es köntösbe öltöztette az elektromos minijét, melyet többek között Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel is vezetett már. Brutális szárnyak és tapadás a koncepción.

Városban és pályán is otthonosan mozog: az új Honda NSX

Valószínűleg csak 2015-ben kerül szériagyártásra az NSX utódja, melyre meglehetősen sokat kell várni. Városban elsőkerék-hajtású elektromos autó, pályán pedig összekeres sportkocsi – ezt ígéri a japánok koncepciója.

Támadnak az elektromos hómobilok

Svédországban továbbra sincs hőhullám, de elektromos hómobil annál inkább, mely egy érdekes koncepciót rejt maga mögött.

670 lóerős hibrid Lamborghini kerül piacra?

A vállalat továbbra várja a „zöld fényt”, melynek egyik nagy előjárója lehet a márka 670 lóerős szuper-zöld autója.

Új villanyautót visz Genfbe a Toyota

Függetlenül attól, mekkora – most már gazdaságosan is kiaknázható – palaolaj mezők lapulnak az Egyesült Államok alatt, egyelőre áll még a zászló a megújuló erőforrásokkal operáló járműveknek is.

Készül a több mint 1000 lóerős elektromos sportkocsi

Az Európai Közösség 2012 februárjában hirdette ki azt a pályázatot, mely az elektromos járművek technológiáját hivatott promotálni. A győztes az Applus + IDIADA nevű cég lett, és már javában dolgoznak az 1080 lóerős sportkocsi megvalósításán.