konyha

Függőkert a konyhában?

Szeretnéd feldobni a lakást valami növénnyel, de nincs elég hely? Ne is keress tovább, megvan ami neked kell! Josh Rosen design-járól beszélek. Lenyűgöző tervei közt van az a falra akasztható kis bromélia-kert is, amit itt mutatok be.

Az IKEA virtuális valósága

Előfordult már önökkel, hogy bútorvásárláskor szerették volna látni, hogy hogyan passzol a szobába egy fotel vagy kanapé? A technika fejlődésének köszönhetően mostantól ez is lehetséges lesz, ugyanis az IKEA nemrég kiadott egy VR (Virtuális Valóság) alkalmazást, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megvizsgálják az adott szobát egy teljesen új módon. Az IKEA VR Experience kísérleti célja, hogy teszteljék a vásárlókat, hogy hogyan reagálnak a virtuális valóságra.

Konyhát hűtőszekrény nélkül?

Régi – új trend van kialakulóban, ami az energiahatékonyságot és élelmiszerellátást illeti, ez pedig nem más, mint a hűtő nélküli konyha.

Mozgalommá nőtte ki magát a napkonyha

Már tanfolyamokon ismertetik meg a vállalkozókkal a napenergiával főzés csínját-bínját és több nyugat-európai országban sikeresen beindult a nap hőjével működő dél-amerikai technológiájú konyhai berendezések forgalmazása.

Egy kis plusz tárhely a polcokon pár befőttesüveggel

Biztosan sokunknál akad egy-kettő (de tippelek: egy rakás) üres, céltalanul heverő befőttesüveg, amiket jobb híján elajándékozunk olyannak, aki rendszeresen eltesz – remélve, hogy néhány üveg tele érkezik vissza hozzánk –, vagy csak hagyjuk kallódni őket. De most itt egy jó ötlet, hogyan használjuk fel ügyesen az amúgy csak a helyet foglaló dunsztosüvegeket.

Jamie Oliver vegán lakomát főzött a Sea Shepherd csapatának

Jamie Oliver, aki Amerikában leginkább a sikertelen menza-reformjáról és az egészséges étkezés iránti elkötelezettségéről ismert, a Sea Shepherd Conservation Society tagjait egy vegán vacsorával lepte meg tegnap este.

Főzz napenergiával bent a házban

Egy gondunk lehet a napenergiás főzéssel, mégpedig az, hogy ki kell mennünk a szabadba – ha ez gond egyáltalán –, pedig szívesen csinálnánk ezt-azt főzés közben a házban.