környezet

Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez

Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez, amelyet október 2. és 15. között rendeznek meg – közölte Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

Túlélhette a jégkorszakot a Kárpát-medence növényfajtáinak zöme egy új kutatás szerint

A Kárpát-medence őshonos növényfajaink zöme valószínűleg nem vándorolt délre, hanem helyben élhette túl a jégkorszakot – mutat rá a Biological Reviews nemzetközi folyóiratban megjelent friss magyar tanulmány.

Segíthetne kiváltani a földgázt, és nem növeli a földrengéskockázatot

Augusztus végén bő egy hét alatt közel száz földrengés történt Békésben, amelyből több a 4-es magnitúdót is meghaladta, amit már a helyi lakosság is érzékelt.

Kibővített zsűri és új kategóriák az idei Magyarország 365 fotópályázaton

Kibővített, hétfős zsűri értékeli az idei Magyarország 365 fotópályázatra beérkező professzionális és amatőr fotókat, amelyeket a korábbi három mellett két új, Streetfotó és Portré kategóriában is lehet nevezni.

Pollenhelyzet – NNGYK: tart a parlagfűszezon csúcsidőszaka

A hét elején a parlagfű virágporának koncentrációja országos átlagban nagyon magas, ugyanakkor a kedden és szerdán érkező lehűlés hatására csökkenhet a pollenkoncentráció, enyhülhetnek az allergiás tünetek – olvasható a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) hétfőn közzétett pollenjelentésében.

Érvénytelen a sóderbányáról tartott népszavazás Pilismaróton

Elegendő szavazat hiányában érvénytelen lett Pilismaróton a népszavazás, melyet egy 122 hektáros külszíni sóderbánya nyitása ellen indítottak – tájékoztatta a település jegyzője vasárnap este az MTI-t.

A szúnyogok elleni védekezésre kéri a lakosságot a népegészségügyi központ

A szúnyogok által terjesztett nyugat-nílusi láz magyarországi megjelenése miatt a szúnyogcsípések megelőzésére és a szúnyogok elleni védekezésre kéri a lakosságot a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK).

A cégek közel fele figyelembe veszi az ESG-szempontokat

A középvállalatok közel fele már figyelembe veszi az ESG (Environmental – környezeti; Social – társadalmi; Governance – irányítási) szempontokat a beszállítók kiválasztásánál, és több mint egyharmaduk már most is igényel erre vonatkozó adatszolgáltatást – közölte a Makronóm Intézet kutatása alapján kedden az MTI-vel.

A gyepek titkai – meghosszabbítják a fotópályázatot

Október 31-ig meghosszabbítják A gyepek titkai IV. fotópályázat beadási határidejét a kedvező terepi viszonyok, valamint a megfelelő időjárási körülmények miatt. A pályázat kiemelt célja, hogy felhívja a figyelmet a gyepek és élőviláguk védelmére, megőrzésük fontosságára.

Városi környezetbe illeszkedő transzformátorállomást adott át az E.ON Budapesten

Megújított transzformátorállomást adott át az E.ON Hungária csoport a főváros XI. kerületében csütörtökön, a 3,4 milliárd forintból megvalósult beruházás csaknem 29 ezer lakossági ügyfél áramellátását biztosítja.