környezetbarát

5 tipp a zöld bútorokhoz

Környezetbarát bútorok és más praktikák a zölden berendezett otthonokért. Milyen az antik bútor, mire jó a bambusz és hogy működik a bútor újrahasznosítás?

8 dolog amitől passzívház a passzívház

A passzívház hazánkban még kevéssé ismert építési szabvány, az első épületek idén lesznek húszévesek. Európa-szerte azonban mára több mint három millió négyzetméternyi passzívház épült fel, amelyek többszörösen bizonyították létjogosultságukat.

A bioklimatikus, fal nélküli épület maga a karibi paradicsom

A kolumbiai Plan B Architects épített már egy Orchideaházat a medellíni botanikus kertbe, most pedig a nagyvárostól 200 km-re fekvő Rio Cedroban húzott fel egy fal nélküli épületet. A háznál újratelepített erdőkből származó faanyagot használtak fel, mellyel a készítők az erdőirtás és a terjeszkedő állattenyésztés miatt visszahúzódó erdőkre szerették volna felhívni a figyelmet.

A bontóból az otthonba: családi ház újrahasznosított autóhulladékból

A kaliforniai Berkely-ben található McGee-ház ránézésre pont olyan, mint a többi, de természetesen a látszat kicsit csal. A lakók – Karl Wanaselja és Cate Leger a Leger Wanaselja Architecture-től – által tervezett otthon homlokzatának felső részét több, mint száz autótető borítja.

A brit Unilever elérte a zéró-hulladék státuszt

Az élelmiszereket, kozmetikumokat és tisztítószereket forgalmazó és gyártó vállalat, az Unilever elérte „zéró-hulladék” státuszt Nagy-Britanniában – jelentette be a cég.

A Dell az energiahatékonyságra és az e-hulladékra koncentrál a károsanyag-kibocsátás csökkentése helyett

A Dell mostanában elég nagy visszhangot kap környezetbarát kezdeményezései miatt. Az energiahatékonyság, a zöld energia lehetőségeinek felmérése, a gomba-alapú csomagolóanyag, az e-hulladék összegyűjtése, a vegyi szennyezés mértékének csökkentése – ezek mind-mind szerepelnek a vállalat nem rég megjelent, 2011-es társadalmi felelősségvállalási jelentésében (CSR).

A DHL környezetbarát tárolókat fejleszt

A DHL nemzetközi logisztikai cég bejelentette, hogy japán részlege “többcélú visszaváltható tárolókat” (multipurpose returnable containers, MRCs) fejlesztett ki precíziós berendezések szállításához. Az MRC-k tartósak, közel 100 alkalommal újrafelhasználhatók, többek között újrahasznosított papírból készülnek, a tömegük is fele akkora, míg a terhelhetőségük 2,5-szöröse a korábban használt tárolókénak.

A Facebook új zöld-tetős komplexuma

Zöld utat kapott a Facebook új, Frank Gehry által tervezett zöld tetős komplexumának megépítése. A tavaly ősszel bemutatott és azóta jóváhagyásra váró épület egy alagúton keresztül fog kapcsolódni a cég jelenlegi székhelyéhez.

A Fiat az eco:Drive-val teszi gazdaságosabbá az autózást

Manapság már az autógyártók is sokat tesznek azért, hogy az autózás egyre környezetbarátabb legyen. Néhány cég különböző tanfolyamokat kínál, hogy a vezetők minél többet megtudjanak az új lehetőségekről

A javítható, több elemből álló „Ironbud” elhozhatja a fülhallgatók új korszakát

Ha használsz valamilyen fülhallgatót, biztosan nemcsak egy párral van belőle otthon. Mivel gyorsan tönkremennek, mindig arra kényszerülünk, hogy újat vegyünk, ezért a gyártók is egyre olcsóbb és rosszabb minőségű fülhallgatókat állítanak elő.