követ

Zöld Irodával Európába

A KÖVET Egyesület hatodik alkalommal hirdeti meg a Zöld Iroda Versenyt vállalatok, intézmények és nonprofit szervezetek irodái számára. Újdonság, hogy a résztvevők Irodai Ökolábnyom-kalkulátorral számszerűsíthetik környezeti hatásaikat.

Ökobuli helyett életre szóló élmény

Elindult a Jövőképzés nyári egyetem, amelyet a KÖVET Egyesület immár hatodik alkalommal rendez meg 2012. július 2-7. között Keszthelyen. Az egyhetes fenntarthatóságról, társadalmi felelősségvállalásról szóló intenzív képzésen egyetemisták, fiatal menedzserek vesznek részt.

KÖVET Zöld Iroda Minősítést kapott a MARS Magyarország budapesti irodája

A KÖVET Egyesület XVI. JóLétKérdések című konferenciáján, 2011. október 20-án, vehette át a Zöld Iroda Minősítő Oklevelet Mayer Zsolt, a MARS Magyarország vállalati kapcsolatok igazgatója. A Zöld Iroda Minősítést a MARS Magyarország budapesti irodájának évek óta tartó környezettudatos fejlesztéseiért kapta.

Létkérdésünk: Jó a jó(l)lét?

A KÖVET Egyesület XVI. JóLétKérdések című konferenciáját 2011. október 20-án, Budapesten, a Hotel Gellértben rendezte, a környezetvédelem szerepéről, a felelősségvállalásról, a fenntarthatóságról, valamint annak emberi és pénzügyi vonatkozásairól. A rendezvényen ünnepélyes keretek között adták át a Dr. Georg Winter életműdíjat, melyet Dr. Kerekes Sándor, a Budapesti Corvinus Egyetem rektor-helyettese vehetett át.

2011-ben a Túllövés napja: szeptember 27.

Az ökológiai lábnyom módszertanának megalkotója a Global Footprint Network (GFN), számításai alapján, elfogyasztva az erre az évre jutó hozamot, szeptember 27-étől kezdve az emberiség már a Föld természeti tartalékait éli fel.

Létkérdésünk: Jó a jó(l)lét? – A KÖVET Egyesület XVI. konferenciája a környezetvédelem szerepéről, a felelősségvállalásról a fenntarthatóságról.

A KÖVET Egyesület XVI. Jó-Lét-Kérdések című konferenciáját 2011. október 20-án, Budapesten, a Hotel Gellértben rendezi, melynek központi témái a felelős gazdaság, a környezetvédelem, valamint annak pénzügyi és emberi vonatkozásai.

„Fontos, hogy megszűntessük az ökosznob megoldásokat”

A fenti mondattal hangsúlyozta Tóth Gergely, a KÖVET egyesület főtitkára, hogy mennyire fontos a praktikus, a mindennapokban is könnyen kivitelezhető környezettudatos megoldások alkalmazása munkahelyünkön és civil életünkben egyaránt.

Idén is sokszínűnek ígérkezik a felelős vállalati megoldások vására

A KÖVET Egyesület által második alkalommal meghirdetett CSR Piac pályázatra 2011-ben 47 cég jelentkezett összesen 95 esettanulmánnyal.

Megkezdődött a küzdelem a 2011 Zöld Irodája címért!

Az idei megmérettetésre 22 szervezet, javarészt nagyvállalati iroda nevezett, amely 2700 alkalmazott bevonását és több mint 41 000 m2 irodaterület környezet-barátabbá tételét ígéri.

CSR Piac – ahol a tapasztalatcsere élménnyé válik!

A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért 2011. június 2-án, Magyarország EU-elnöksége hivatalos kísérőrendezvényeként rendezi meg a félév legjelentősebbnek ígérkező hazai CSR rendezvényét.