közlekedés

Ásványolaj-szövetség: 0,9 százalékkal csökkent a magyarországi üzemanyag-fogyasztás az első fél évben

Az első fél évben 0,3 százalékkal kevesebb motorbenzin és 1,2 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott a kiskereskedelmi forgalomban Magyarországon, mint tavaly ugyanebben az időszakban; az üzemanyag-fogyasztás így átlagosan 0,9 százalékkal csökkent – tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) hétfőn.

BKK: autómentessé válik a jövő péntektől három hétre a Pesti alsó rakpart egy szakasza

A jövő péntektől, július 26-ától augusztus 15-éig a gyalog és “mikromobilitási eszközzel”, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

JóAutók.hu: továbbra is alapjáraton a használtautó-import

Júniusban a DataHouse adatai szerint 8492 importált használt személyautó kapott magyar rendszámot, ami a leggyengébb havi forgalmat jelenti az idén. Miközben a belföldi autók adásvétele az elmúlt hónapokban csúcsokat döntött, a használtautó-import területén továbbra is várat magára a fordulat: az első félévi 9 ezres havi átlag szinte pontosan megegyezik a tavaly ilyenkor tapasztalt értékkel – állapította meg pénteken kiadott elemzésében a JóAutók.hu.

BKK: megújul a Margit hídi kerékpárút

Felújítják a Margit hídi kerékpárútat: új bevonatot kap és újrafestik az útburkolati jeleket – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

MGE: nőtt a regisztrált személyautók száma az első félében

Az első félévében a személyautók regisztrációjának száma jelentősen nőtt, az év első hat hónapjában 63 331 autót regisztráltak, szemben az előző év azonos időszakban regisztrált 56 594 autóval – közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) kedden az MTI-vel.

Kötelező lesz a kgfb a mikromobilitási eszközökre július 16-tól

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) kell kötni július 16-tól a mikromobilitási eszközökre, ilyen például a Segway vagy elektromos roller; egyes biztosítók már megjelentek díjtarifáikkal, mások még a végleges kormányrendeletre várnak – tájékoztatta a Grantis Hungary Zrt. tanácsadó szakértője az MTI-t kedden.

BKK: meghosszabbítanák a 42-es villamos vonalát

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) meghosszabbítaná a 42-es villamos vonalát. A fejlesztés legfőbb célja, hogy a Havanna-lakótelepen át a Gloriett-telepre is el lehessen jutni környezetbarát, modern kötöttpályás járatokkal, közvetlen összeköttetést biztosítva egyúttal a lakótelep és a 3-as metró között is – tájékoztatta a BKK kedden az MTI-t.

BKK: ötven új autóbusszal újul meg a budapesti járműpark 2025-től

Ötven új csuklós autóbuszból álló flotta érkezik jövőre a fővárosba, az új járművek üzemeltetésére kiírt tender nyertesével, az ArrivaBus Kft.-vel csütörtökön írták alá a megrendelésről szóló tízéves szerződést – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

HUMDA: újabb környezetbarát autóbuszok állhatnak forgalomba a Zöld Busz Programban

A Széchenyi Egyetemi csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. két pályázatán 6 modern, környezetbarát autóbusz beszerzésére nyertek lehetőséget 3 városban a Zöld Busz Programban – közölte a HUMDA kedden az MTI-vel.

Húszéves a BMW Group Magyarország

A BMW és MINI márkák hazai képviseletét ellátó, gyári tulajdonú leányvállalatot 2004 tavaszán alapították. Az elmúlt húsz évben az immár BMW Group Magyarország néven működő vállalat az értékesítés és vevőszolgálat terén csaknem töretlen növekedési pályán haladt, országos márkakereskedői és márkaszerviz hálózatot épített ki és szervesen beépült a pezsgő hazai kulturális életbe.