közlekedés

A klímavédelemre hivatkozva komoly szigorítást jelentett be az új teherjárművekre az amerikai környezetvédelmi hatóság

Szigorú új szabályokat jelentett be az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség (Environment Protection Agency) pénteken az Egyesült Államokban gyártott nehézjárművekre.

Fenntarthatósági kihívások teljesítésére ösztönöz a HUMDA

Zöld Életre Valók néven indít fenntarthatósági kampányt március 21-én a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt., a programban napi rendszerességgel tesznek közzé a környezettudatossággal, a hidrogéntechnológiával és a jövő közlekedésével kapcsolatos tartalmakat – közölte az ügynökség az MTI-vel.

Egyre népszerűbb a kerékpáros konvoj, a bicibus Bécsben

Kényszermegoldásként született, mára egyre több útvonalon indulnak bicibus-ok Bécsben, hogy a gyerekek – felnőttek kíséretében – biztonságosan, konvojban kerekezhessenek el az iskolába. A bicibus koncepciója Barcelonából származik és egy 2022-es KRESZ-módosítás teszi lehetővé Ausztriában.

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával – közölte a társaság az MTI-vel.

EM: kettős rekorddöntést hozott a február a környezetkímélő autózásban

Kettős rekorddöntést hozott a február a környezetkímélő autózásban, zöld rendszámos járműből 90 ezernél, tisztán elektromosból 50 ezernél több fut már Magyarországon – írja az Energiaügyi Minisztérium (EM) pénteki Facebook bejegyzésében.

Das WeltAuto: továbbra is a német modellek az élen a használt autók importjában

Továbbra is leggyakrabban német modelleket hoznak be Magyarországra a használt járművekre specializált importőrök, akiket az is befolyásol, hogy a nyugat-európai piacokon nagyobb a kínálat – ismerteti a Das Weltautó kereskedő cég az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Februárban csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint egy évvel ezelőtt

A februári jó időjárás miatt csaknem kétszer annyian béreltek MOL Bubit, mint az előző év azonos időszakában – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Több mint száz diák vett részt a HUMDA miskolci pályaorientációs napján

A Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. pályaorientációs napot szervezett középiskolásoknak és egyetemistáknak Miskolcon, ahol többek között a hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerrel ismerkedhettek a fiatalok.

BKK: jelentős villamos- és metrófejlesztések előkészítése valósulhat meg uniós társfinanszírozással

Jelentős villamos- és metrófejlesztések előkészítése valósulhat meg Budapesten az Európai Unió (EU) társfinanszírozásával: elkezdődhet a kisföldalatti meghosszabbításának, az Újbuda és Újpest közötti villamosvonalak összekötésének, a dél-pesti villamosgyűrű bővítésének, valamint a 42-es villamos fejlesztésének tervezésére – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-t.

MÁV-Volán-csoport: tavaly több mint 800 millió volt az utazások száma a járatokon

Tavaly több mint 800 millió utazás történt a MÁV-Volán-csoport járatain; a MÁV-START utasforgalma rekordot döntött – közölte a MÁV Zrt. csütörtök reggel az MTI-vel.