kutató

A fű a jövő bioüzemanyaga?

A fű lehet a jövő megoldása a növekvő üzemanyag iránti igényünkre? A kutatók ennek a megoldásán dolgoznak, melybe számos egyetem is bekapcsolódott.

Gigantikus „teniszütő” lehet a szélkerekek utódja?

Holland kutatók és építészek összefogásaként született meg az EWICON, a szélkerekek lehetséges utódja. A teniszütőre emlékeztető tereptárgy mozgó mechanikus alkatrészek nélkül, vízcseppek segítségével állít elő elektromos áramot.

Fák környezeti haszonelemzője Amerikában

A városi fák környezeti hasznát „pénzesítették” amerikai kutatók.

Újrahasznosítana a NASA: szemétből burkolat a fedélzeten

A NASA megoldást szeretne találni arra, hogy az űrhajók fedélzetén keletkező szemét ne lepje el az asztronautákat. Az egyik lehetséges megoldás az, hogy az űrhajók fedélzetén hasznosítható burkolatot készítenek a hulladékból.

CSR Piac 2013: Újra keresik a felelős és példamutató vállalatokat

2013. április 18-án harmadik alkalommal, az Európai CSR Díjért zajló nemzeti verseny győzteseinek kihirdetésével egy időben rendezi meg az Európa több országában már évek óta nagy népszerűségnek örvendő CSR Piac kiállítást a KÖVET Egyesület.

Egy felmérés szerint az autósok elégedettek a MINI E-vel

Ki mondta, hogy a méret a lényeg? Azt eddig is tudtuk, hogy a MINI egy kivételes vezetési élményt nyújtó, attraktív megjelenésű kocsi, de egy Amerikában készült felmérésből az is kiderült, hogy az elektromos verzió is ugyanannyira élhető alternatíva, mint a benzines vagy dízel modellek.

Hatalmas többség a zöld energia mellett

Az emberek 90 százaléka a zöld energia pártján áll. A sommás megállapításra a TNS Gallup közvélemény-kutató intézet jutott egy a napokban közzétett nemzetközi – 26 országban 31 ezer ember megkérdezésével készült – felmérése alapján.

Régiós kutatások a környezettudatos vállalatirányításról

A Nyugat-magyarországi Egyetem, szellemiségét tekintve „zöld Egyetem”, karait a környezettudatos gondolkodásmód jellemzi. Ezt a szemléletet népszerűsítik a karokon zajló tudományos tevékenységek, számos területet érintve.

Egyre környezettudatosabbak az uniós polgárok

Tíz európai uniós polgárból nyolc azt szeretné, ha országának vállalatai „megkétszereznék” erőfeszítéseiket a természeti források ésszerűbb kihasználására – derül ki az EU bizottsága által készített felmérésből.

Ökológiai Fejlesztő Központ Telkiben

Az Organica Technológiák Zrt. saját Ökológiai Fejlesztő Központot hozott létre Telki községben. A két évvel ezelőtt indított beruházás munkálataira 47 millió Ft EU-s támogatással, az Európai Unió Regionális Alapjának társfinanszírozásában kerülhetett sor, melynek teljes összege elérte a 154 millió Ft-ot.