lakókocsi

Mindössze 6 méteres ez a mutatós lakókocsi – Galéria

Időről időre szeretünk olyan cikkeket írni, amiben bemutatunk egy különös otthont, legyen az furcsa akár mérete, elhelyezkedése vagy akár – mint jelen esetben – mindkettő miatt.

Légmerevítős lakókocsi – Galéria

Évente rengetegen indulnak útnak egy lakókocsival az autójuk mögött, hogy azzal lássanak világot. Kétségtelen, hogy ennek megvan a maga varázsa, hiszen sosem vagyunk helyhez kötve és épp ott tölthetjük az éjszakát, ahol csak kedvünk van.

Rekord könnyű lakókocsit rakott össze az Airstream

Az Airstream lenyűgöző munkát végzett a legutóbbi lakókocsijával, a Nest-tel, ami elképesztően könnyűre sikerült. A cég ejtette a korábban használt alumíniumot és üvegszálas anyagból készítették el az 5 méter hosszú lakókocsit.

Lakókocsiból mini-otthon

Elképesztő, hogy mit lehet tenni egy kis hellyel. Az amerikai Ron Rusnak tökéletes példával mutatta be, hogy egy lakókocsiból, hogyan alakítsuk ki a lehető legjobb otthont. Az egész azzal kezdődött, hogy Rusnak vett egy régi lakókocsit, majd konkrétan az egész belső részt kibelezte és ezután alakította át saját stílusára. Igaz a lakókocsit nem ők fogják használni, hanem olyan lesz, mint egy vendégszoba, de Rusnak mégis úgy gondolja, hogy az apró otthonok növekvő igénye nem fog megállni.

Sol Cinema – A világ legkisebb napelemes mozija

A közvetlen természeti fenyegetésnek köszönhetően, még inkább világos a cél, hogy a megújuló energiaforrásokat kell felhasználni, amelyek ugyanolyan funkciókat kínálnak, mint a nem megújuló források, pl üzemanyag.

Önfenntartó mobil ház

Minden környezetvédő álma lehet az a lakóotthon, melyet a hagyományos házak és a mobil lakókocsik kreatív kombinációjából hoztak létre.

A világ legkisebb mozija 100%-ig napenergiával működik

A Sol Cinema a világ legkisebb mozija: egy három férőhelyes Euro-Camper lakókocsiból lett átalakítva. A kicsi mozi befogadóképessége 8 felnőtt vagy 12 gyerek, és bár biztos nem a legkényelmesebb a világon, egy vicces rövidfilm vagy pár videoklip erejéig biztosan jól szórakozhatnak a látogatók.

T-Van: napenergiával működő lakókocsi

Chris és Andrew Johsonnak köszönhetően a jó öreg lakókocsik is egy kicsit modernebb külsőt kaptak és zöldebben is működnek. Már épp itt volt az ideje!