LEED

“Zöld” épületminősítési rendszerek

Hogyan lehet eldönteni, hogy egy épület valóban elég környezettudatos-e? Erre a kérdésre a világ számos pontján fejlesztettek ki olyan épületminősítési rendszereket, mely megkönnyíti az értékelést.

Autóipar és zöld munkahely

Az autóipar egyik szereplője, a Metalsa SA nemrég költözött be új, napfényes épületükbe Mexikóban, mely az iparágban megszokottól eltérően egy barátságos, környezettudatos és zöld munkahely.

Az Amazon új központjának tervei

Elkészültek az Amazon új központjának tervei, melyek ötvözik az energiahatékonyságot a tudatos városrendezéssel és az esztétikus tervezéssel.

Decemberre készül el a Green House

A világ egyik vezető mérnöki vállalata, az ABB költözik elsőként hazánk legzöldebb, épülő irodaházába, a Green House-ba – tudósít a Skanska Kft. A fejlesztő és a bérlő cég egyaránt elkötelezett a fenntartható fejlődés és az energiahatékonyság iránt.

Efizia Torony

Nemrég mutatták be Latin-Amerika egyik legzöldebb épületének terveit Mexikóvárosban. A 33 emeletes torony 30 %-ban újrahasznosított anyagokból épül, emellett számos más környezetbarát funkcióval is rendelkezni fog.

Fenntartható építészet VII. rész – Lake View Terrace könyvtár

A kaliforniai Lake View Terrace Könyvtár célja egy olyan közösség kialakítása, ami egyszerre képviseli a a fenntarthatóságot, a használhatóságot, és a szépséget. Kitartó erőfeszítéseiknek köszönhetően egy minden szempontból fenntartható épületet készítettek, és egyúttal megszerezték a legmagasabb fokozatú LEED platinum minősítést is.

Fenntartható ház esővízgyűjtővel

Texasi család számára tervezték építészek azt a fenntartható, LEED Platinum minősítésű családi házat, mely számos megfizethető eszközt használ, hogy megfeleljen a zöld épületek kritériumainak.

Idősek Otthona fenntarthatóan

Hamarosan megkezdik annak a chicagói épületnek a felhúzását, amely a megfizethetőséget a fenntarthatósággal ötvözi és emeletén Idősek Otthonának ad majd helyet.

Izrael első LEED minősítésű épülete

Várhatóan jövő év májusában fejeződik be annak a környezetvédelmi tanulmányokat nyújtó Tel Aviv-i egyetemnek az építése, mely az első LEED Platinum minősítésű épület lesz Izraelben.

Környezetbarát stadiont épít a San Francisco 49ers

Ha a Super Bowlt nem is nyerték meg, zöld stadionjukkal elsők lehetnek az NFL-ben: a San Francisco 49ers 2014-ben már egy mérföldkőnek számító stadionban játszhatja a hazai meccseit. A csapat CEO-ja elmondta: nem kirakatnak szánják a dolgot, és valóban a környezetvédelmet tarják szem előtt.